BÜYÜKÇEKMECE SEMALARI TÜRKİYEM LE ÇINLADI

Saanatçı Mustafa Yıldızdoğan,17.Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali`nde seslendirdiği memleket ve kahramanlık türküleriyle izleyenlere duygulu anlar yaşattı

KÜLTÜR-SANAT 4.08.2016 13:42:45 0
BÜYÜKÇEKMECE SEMALARI  TÜRKİYEM  LE ÇINLADI

Büyükçekmece Belediyesi tarafından bu yıl 17.kez düzenlenen Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali`nde sahne alan sanatçı Mustafa Yıldızdoğan birbirinden güzel memleket ve kahramanlık türkülerini seslendirdi.

Sanatçı Yıldızdoğan, ülkemizde yaşanan 15 Temmuz darbe girişimi ve OHAL`in ilan edilmesinin ardından tutulan Demokrasi Nöbetlerinde meydanlarda sürekli yer alan "TÜRKİYEM" türküsünü seslendirdi festival alanındakilerin de eşlik etmesiyle birlikte coşku sesleri Büyükçekmece semalarını inletti.

YILDIZDOĞAN GENÇLERE SESLENDİ,ONLARDAN ÖZÜR DİLEDİ

Sanatçı Mustafa Yıldızdoğan, 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili olarak yapmış olduğu konuşmada şunları söyledi.

"15 Temmuz ülkemiz için bir kırılma noktası, bir dönüm noktasıydı. Geçmiş olsun, Rabbim bu geceyi bir daha yaşatmasın. Yaşı 20 olan, 25 olan genç kardeşlerime söylüyorum. 30 yıldır bu mikrofon eline, cennet vatanımın cennet köşelerinde, ay yıldızlı bayrağın dalgalandığı dünyanın bütün ülkelerinde vatan aşkını ortaya koymaya çalışıyoruz.  Sizlere güzel bir Türkiye bırakamadığımızdan dolayı genç kardeşlerimden özür diliyorum. Sizlere güzel ve tertemiz bir siyaset bırakamadığımızdan dolayı, tertemiz bir hakkaniyet, adalet bırakamadığımızdan dolayı genç kardeşlerim hepinizden özür diliyorum" 

 BAŞKAN AKGÜN "NÖBETİMİZ EBEDİYYEN DEVAM EDECEKTİR"

Program sonrası sanatçıya çiçek ve plaket takdimi yapan Büyükçekmece Belediye Baskanı Dr.Hasan Akgün  "Sanatçımız Mustafa Yıldızdoğan` ın söylediklerini gayet ince ince ortaya koymak zorundayız. Sevgili Büyükçekmece ailem Demokrasi Nöbetleri devam etmiyor mu? Bizim Demokrasi Nöbetimiz insan hak ve özgürlükleri üzerine kurulu, laik ilke ve kitapların üzerine kurulu  ve özellikle bu cennet vatanı bizlere emanet eden gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün düşünce ve ilkeleri üzerine kuruludur. Bu nöbetlerimiz ebediyen devam edecektir. Hiçbir güç Allah`tan başka milletin önüne, milletin gücünün üzerine geçemez" dedi.