Büyükçekmece' nin demokrasisini ayakta tutuyorsunuz

"2019 Yılı Yatırımları Sivil Toplum Kuruluşları Koordinasyon Toplantısı" Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve ilçede faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti.

BÜYÜKÇEKMECE 19.12.2018 21:48:00 0
Büyükçekmece

Gün boyu süren toplantıda söz alan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, derneklerinin faaliyetleri hakkında bilgiler vererek, önerilerini dile getirdiler. Toplantıda tek tek söz alan sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin öneri ve taleplerini dinleyen Başkan Akgün, önerilerin belediye hizmetleri açısından kendilerine büyük katkı sağladığını belirterek, titizlikle değerlendirileceğini belirtti.

 

“Her zaman dayanışma içinde olduk”

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece’de sivil toplum kuruluşlarının her zaman etkin olarak faaliyetlerini yürüttüklerini belirterek; “Sivil Toplum Kuruluşları demokrasinin ayrılmaz birer parçalarıdır. Sizler Büyükçekmece’nin demokrasisini ayakta tutuyorsunuz. Demokrasinin hakim olduğu ülkelerde sivil toplum kuruluşlarının yeri çok önemlidir. Büyükçekmece’de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ile her zaman dayanışma içinde olduk. Faaliyetlerinizi kesintisiz olarak sürdürebilmeniz adına dün olduğu gibi bundan sonrada üzerimize düşeni yapmaya hazırız” diye konuştu.

 

Hizmet veren 60 STK var

STK temsilcileri ile her yıl yapılan çalıştayın, Büyükçekmece’nin yönetiminde söz sahibi olanların kente katkısı bakımından çok önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Akgün; “273 tane tabelası bilinmeyen sivil toplum kuruluşu var ama hizmet eden 60 tane. Bir sokağı STK’lar için gece pazarına ayıracağız. Buradan derneğinizin faaliyetlerinize yönelik ürünler satarak gelir elde edebileceksiniz. Sivil toplum kuruluşları kadınlara yönelik çalışmalar yapabilir. Aileleriyle problem yaşayan ve madde bağımlısı çocuklar için de çalışmalar yapılmalıdır. Bu tür çocuklarımızı belediyemizin psikolog ve sosyologlarına yönlendirmenizde de fayda var” ifadesini kullandı.

 

2019 yatırım programında yer alan projeler tanıtıldı

19 Şubat 2019’da Büyükçekmece Belediyesi’nin 60. Yılının kutlanacağını da hatırlatan Başkan Akgün; “Tüm derneklerimiz davetlidir. 20 yıldır Büyükçekmece’de görev yapan derneklerimize teşekkür plaketleri takdim edeceğiz. Büyükçekmece’nin gelişmesine sosyal, kültürel, ekonomik ve eğitim anlamında katkı sağlayan kişi ve kuruluşlar hizmetlerinden ötürü onurlandırılacak.”

Başkan Akgün toplantının son bölümünde ise 2019 yatırım yılı kapsamında hayata geçirilecek olan projelere yönelik STK temsilcilerine bir sunum yaparak, projeler hakkında görüş ve önerileri dinledi.