Büyükçekmece, EMITT?te ?Sevgi ve Barış? mesajı verecek  

Dünya turizm sektörünün liderleri EMITT Turizm Fuarı?na bu yılda damga vurmayı hedefleyen Büyükçekmece Belediyesi, 80 ülkenin katıldığı fuarda ?sevgi ve barış? mesajı verecek.

BÜYÜKÇEKMECE 24.01.2017 12:05:20 0
Büyükçekmece, EMITT?te ?Sevgi ve Barış? mesajı verecek  

Bu yıl 12’incisi düzenlenecek olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) 26-29 Ocak tarihleri arasında Büyükçekmece TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek.

“Büyükçekmece için önemli bir fırsat 

Büyükçekmece Belediyesi, EMITT fuarında kültür, sanat ve turizm alanındaki projeleri ile yer alacak. TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi Salon No: 12, E211 nolu stantta yer alacak olan Büyükçekmece Belediyesi, uluslararası platformda ilçenin tanıtımı için fuar süresince çeşitli etkinlikler düzenleyecek.

EMITT Fuarı’nın Avrupa’nın ve dünyanın sayılı turizm fuarları arasında yer aldığını ifade eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Bu yıl fuara, 80 ülkeden 5 bin kurum ve kuruluş katılması, 60 binin üzerinde de ziyaretçinin gelmesi hedefleniyor. Böylesine uluslararası geniş katılımlı bir fuarın Büyükçekmece sınırları içinde yapılıyor olması da ilçemizin tanıtımı adına çok önemli” dedi.

“Projelerimizi tanıtacağız”

Başkan Akgün, Büyükçekmece’nin kültür, sanat ve turizm kenti olduğunu belirterek şunları söyledi:

"21. EMITT fuarına katılacak yerli ve yabancı yatırımcılara, turizm sektörünün önde gelen kuruluşlarına Büyükçekmecemizi ve turizm alanındaki hayata geçirmeyi hedeflediğimiz projelerimizi anlatacağız.  Ayrıca Türkiye’nin dört bir bölgesinden fuara katılacak olan belediyelerin başkan ve yetkilileri ile bir araya gelerek, Türkiye’de yerel yönetimlerin yapmakta olduğu çalışmalar hakkında da görüş alışverişinde bulunma imkanımız olacak. Büyükçekmece Belediye Meclisi 2017 yılını “Sevgi ve Barış” yılı olarak ilan etmişti. Bizde fuar süresince yerli ve yabancı katılımcılara dünyanın içinde bulunduğu süreçte en çok ihtiyaç duyduğumuz sevgi ve barış mesajı vereceğiz."