Büyükçekmece Devlet Hastanesi`nin Temeli Atıldı

ARŞİV 28.07.2013 00:00:00 0
Büyükçekmece Devlet Hastanesi`nin Temeli Atıldı

HASTANE 2015 DE HİZMETE AÇILACAK

 

Büyükçekmece Devlet Hastanesi' nin temel atma töreni Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Belediye Başkanları, İstanbul İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Hüsamettin Koçak, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sabri Kaya, AK Parti milletvekilleri,STK Temsilcileri, muhtarlar  ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşti.

 

Törende bir konuşma yapan Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu Sağlık Bakanlığı olarak hedeflerinin Türkiye'yi bölgenin sağlık lideri konumuna getirmek olduğunu ifade etti.

 

Türkiye'nin yılda 16 Milyar Dolarlık ilaç ve tıbbi teçhizat ihtiyacının tamamının Türkiye'de üretilmesi için çalıştıklarını söyleyen Müezzinoğlu hastanelerde koğuş sistemi tamamen kaldırılacağını ve bunun yerine en fazla iki kişinin kalabileceği odaların yaygınlaştırılması için 22 bin hasta yatağı projelerinin olduğunu da ifade etti. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu konuşmasını şu şekilde sürdürdü:"Hortumculara, milli iradeye müdahale edenlere, tüm demokrasi ve hukuk devletlerinde yer olmadığı gibi, artık Türkiye`de de yer olmayacaktır.Türkiye`nin başarısından, gerek ülke içinde gerekse dışında rahatsızlık duyan çevreler var.El ve gönül birliği yapıldığı sürece milletin huzur ve istikrarını kimsenin bozamayacaktır. Milletin sandıkta vereceği oyla ortaya çıkan her türlü sonuç karşısında boynumuz kıldan ince, arkamızda güçlü Türk milleti olduğu sürece verilen hakkı da sonuna kadar kullanma hakkımız var.Yurt içinde bazı kesimler Türkiye`yi yurt dışında bazı kişilere şikayet ediyor; Almanya, Fransa başkanlarına mektup yolluyorlar. Halkın iradesini yok farz ederek, milleti yurt dışına şikayet etme bedbahtlığını gösteriyorlar. Sizlerle birlikte yürüyen siyasetçilere, sandığın gücüne sahip çıkın. Sandığın hukuku, yetkisi, gücü sizindir. Sizin gücünüzü birilerinin bozmasına izin vermeyin ki, geleceğimiz daha güzel olsun."

 

Konuşmasının sonunda projenin müteahhidini yanına çağıran Müezzinoğlu kendisinden projenin 30 Ağustos 2015 tarihinde  tamamlanması için söz aldı.İstanbul İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Hüsamettin Koçak da yaptığı konuşmada  Edirne İstanbul istikametinde yer alacak olan hastanenin, Silivri'den Arnavutköy'e pek çok yerleşim yerinin ihtiyacını karşılayacağını ifade etti. Koçak'ın ardından söz alan Kadir Topbaş; "Bölgede uzun süredir var olan bir ihtiyaca cevap vereceği için bu temel atma töreni tarihi bir andır" dedi. Topbaş güçlü yerel yönetim anlayışı ile hareket ederek kendine yetebilen kentlere dönüştüklerini Büyükşehir Belediyesi olarak Kadın aile sağlığı merkezlerinden evde bakım hizmetlerine kadar bir yılda 4 milyar TL'lik sağlık hizmeti verdiklerini belirtti.Törende konuşan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise İstanbul'un  her semtinin devlet hastanesine kavuştuğunu ifade ederek bu durumun gurur verici olduğunu belirtti.16 bin 800 metrekarelik bir alan üzerinde kurulacak olan hastane, bölgede meydana gelebilecek trafik kazalarında ilk yardım hastanesi olarak de görev yapacak.

 

Hastane 76 milyon 397 bin TL'ye mal olacak.Hastanenin tek ve çift kişilik tüm odaları 5 yıldızlı otel konforunda olacak. Odalar, Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulan nitelikli hasta odası tanımına uygun olarak içinde tuvaleti, banyosu, en fazla iki hasta yatağı, televizyonu, telefonu, yemek masası, etajeri ve yatılabilen refakatçi koltuğu bulunacak şekilde yapılacak. Son inşaat teknolojisi ile yaptırılan hastane, deprem anında ve hemen sonrasında kesintisiz hizmet verecek. Hastane tamamlandığında 64 çift kişilik, 54 tek kişilik, 12 suit hasta odası bulunacak.24 yataklı yoğun bakım, 25 yataklı acil müşahade odası bulunacak hastanede; 11 kuvöz, 8 bebek yoğun bakım, 3 RDLP odası, 3 SDL odası, 12 adet ameliyathane 1 doğumhane, 78 adet poliklinik radyoloji, laboratuvarlar, yönetim odaları, depolar, sterilizasyon, yardımcı mahaller, eğitim, sosyal etkinlik alanları, açık ve kapalı otoparklar yer alacak.

 

Haber ve Fotoğraflar

 

www.beyhaber.com