Büyükçekmece`de Sanat Akademisi Kuruldu

Büyükçekmece Belediyesi ünlü sanatçı Suat Suna yönetiminde geleceğin müzisyenlerini keşfediyor.

BÜYÜKÇEKMECE 10.10.2017 13:15:39 0
Büyükçekmece`de Sanat Akademisi Kuruldu

Büyükçekmece Belediyesi, Başkan Dr. Hasan Akgün’ün sanat danışmanlığını üstlenen şarkıcı, besteci ve söz yazarı Suat Suna’nın başkanlığında Sanat Akademisi kurdu ve geleceğin müzisyenlerini yetiştirme projesi başlattı. Sanat Akademisi gençlik korosu seçmeleri ve enstrüman sınavları, 14-15 Ekim tarihleri arasında saat 10.00'da Büyükçekmece Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılacak.

 

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Büyükçekmece bir kültür sanat şehridir. Dünyanın en iyi festivali Büyükçekmece’de yapılmaktadır. Dünyanın en iyi müzisyenleri de, ressamları da, yazarları da, sanatçıları da neden buradan çıkmasın. Bunu sağlamak için her şeyi yapacağız” dedi.

 

Büyükçekmece Belediyesi gençlik korosuna dahil olmak isteyen 14-35 yaş arası tüm vatandaşlar sanat akademisi sınavlarına katılarak geleceğin müzisyenleri arasında yer alabilir.

Gençlik korosunun yanı sıra yeteneklerini keşfetmek isteyen 8-14 yaş grubu tüm çocuklar, enstrüman alanında yapılacak olan keman, yan flüt, piyano ve gitar sınavlarına da katılabilir.

 

Müzisyen Suat Suna'nın sınav komisyonu başkanlığında gerçekleştirilecek olan sanat akademisi gençlik korosu seçmeleri ve enstrüman sınavları 14-15 Ekim tarihleri arasında saat 10.00'da Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılacak. Sınava girmek isteyen adayların Cuma akşamı 17.00’a kadar Büyükçekmece Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde sınava giriş kaydını yaptırmış olmaları gerekiyor. Sınava alınacak adayların Büyükçekmece’de ikamet ediyor olması şartı bulunuyor.