Büyükçekmece`de Muhteşem Kadir Gecesi

Büyükçekmece Belediyesi?nin geleneksel mahalle iftarları, yeni belediye hizmet binasının avlusunda binlerce Büyükçekmecelinin katılımıyla gerçekleşti.

BÜYÜKÇEKMECE 11.06.2018 10:00:19 0
Büyükçekmece`de Muhteşem Kadir Gecesi

Kadir Gecesi’ne özel gerçekleştirilen iftar yemeğine Fatih ve 19 Mayıs mahalleleri sakinleri yoğun ilgi gösterdi.

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Grup Başkan Vekili Engin Altay, CHP Milletvekili Zeynel Emre, CHP Milletvekili Adayı Ali Ulvi Gökbulak, belediye meclis üyeleri, eski dönem belediye başkanları, mahalle muhtarları ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katıldığı iftar programı semazen gösterileri ve ilahilerle Ramazan’ın ve Kadir Gecesi’nin ruhuna yakışır bir şekilde gerçekleşti.

 

“Herkesin mutlu olduğu bayramları özledik”

 

İftar yemeği öncesinde konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Kadir gecesinin İslam dininin en anlamlı ve en mübarek gecelerinden olduğunu belirterek; “İlk defa yeni belediye binası önünde iftar yapıyoruz. Artık bu iftarlar bundan sonrada burada devam etmeli. Katıldığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum. Allah tuttuğumuz oruçlarımızı ve yapmış olduğumuz ibadetleri kabul etsin. Hepinizin Kadir gecesi ve 4 gün sonra kutlayacağımız Ramazan Bayramınız kutlu olsun ailenizle, sevdiklerinizle birlikte güzel bir bayram geçirmenizi diliyorum. Türk milletinin yüzünün güldüğü, herkesin mutlu olduğu bayramları çok özledik. Herkesin hür, bağımsız ve korkusuzca ileriye dönük yaşantısını kendi kendisinin hazırlayabileceği günleri özledik. Geleceği özledik. Bu bayramlar inşallah buna vesile olur. Bu mübarek gecede Alparslan’dan bugüne kadar başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Kuvai Milliyeciler olmak üzere vatan ve millet için toprağa bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Grup Başkan Vekili Engin Altay da konuşmasında Büyükçekmecelilerin Kadir Gecesi’ni ve Ramazan Bayramını kutladı.