Büyükçekmece`de Kurban Satış ve Kesim Tesisi Bayrama hazır

BÜYÜKÇEKMECE 14.08.2017 11:46:27 0
Büyükçekmece`de Kurban Satış ve Kesim Tesisi Bayrama hazır

Büyükçekmece Belediyesi'nin, 30 bin metrekare alan üzerine kurduğu Türkiye'nin en modern kurban kesim tesisi eklenen yeni üniteleriyle bu yıl çok daha kapsamlı bir şekilde hizmet verecek.

 

1 Eylül Pazartesi günü başlayacak olan Kurban Bayramı için hazırlıklarını sürdüren Büyükçekmece Belediyesi'nin, Çakmaklı Mahallesi'ndeki kurban satış ve kesim tesisi artan çadır sayısı ile aynı anda çok daha fazla kişiye, çok daha hızlı bir şekilde hizmet vermeye hazır.

 

Çakmaklı Mahallesi'nde kuruluyor

 

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün talimatlarıyla 1 - 4 Eylül tarihleri arasında kutlanacak olan Kurban Bayramı hazırlıklarını titizlikle sürdüren belediye ekipleri, bayram öncesinde hazırlıklarına hız verdi. Büyükçekmece Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçe halkının rahatlıkla ulaşabileceği ve kurban satın alıp, kesim işlemini hijyenik olarak gerçekleştireceği bir tesis için tüm detayları göz önünde bulunduruyor. Önümüzdeki günlerde tesise küçük ve büyükbaş olmak üzere yaklaşık 7 bin kurbanlık gelecek.

 

Sağlıklı ve hijyenik bir tesis Büyükçekmecelilerin daha sağlıklı ve rahat biçimde kurbanlıklarını satın alabilecekleri hijyenik ve örnek bir tesis kurulduğunu belirten Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; "Kurban Bayramı'nda vatandaşlarımızın çok daha rahat ve hijyenik ortamlarda hayvanlarını kesip evlerine götürmeleri için titizlikle çalışıyoruz. Son 2 yıldır Çakmaklı Mahallesi'ne kurduğumuz Büyükçekmece Belediyesi Kurban Satış ve Kesim Tesisi, bu yıl 3 bin 500 küçükbaş, 3 bin 500 büyükbaş kurbanlığı 130 çadırda sergileyecek. Ayrıca bir büyükbaş ve bir küçükbaş kesim tesisine ilave olarak yeni bir büyükbaş kesim mezbahasını daha hizmete açıyoruz. Bu vesileyle de Büyükçekmece ailemin ve tüm İslam aleminin Kurban Bayram'larını kutluyorum" ifadesini kullandı.