Büyükçekmece' de gelecek vaat eden yetenekler seçildi

Büyükçekmece Belediyesi Spor Akademisi futbol altyapı seçmelerine ilgi beklenenin çok üzerinde oldu.

BÜYÜKÇEKMECE 2.02.2018 10:30:00 0
Büyükçekmece

 

21,24,28,31 Ocak tarihlerinde düzenlenen futbol altyapı seçmelerine 8 – 12 yaş arası 260 çocuk katıldı. Futboldaki yeteneklerini sergilemek için yeşil sahada mücadele veren çocukların en büyük destekçisi ise aileleri oldu.

 

Gelecek vaat eden gençler belirlendi

 

Büyükçekmece Belediyesi Spor Akademisi futbol altyapı seçmeleri, akademinin teknik heyeti nezaretinde Atatürk Spor Kompleksi Okan Buruk Stadyumu’nda gerçekleşti. 4 gün süren seçmeler sonunda yetenekli ve gelecek vaat eden gençler belirlendi. Spor Akademisi antrenörleri altyapı seçmelerine katılan adayların yeteneklerini belirlemek için yaşlarına uygun yöntemler uyguladı. Bu amaçla kurulan oyunlara adayların yönlendirme olmadan katılmaları sağlandı ve böylece yeteneklerini izleme ve gözleme olanağı bulundu. Seçmelerde yetenekleri ile dikkat çeken 16 çocuk altyapı gruplarına dahil edildi.

 

Komşu ilçelerden de rağbet gördü

 

Seçmelerde yetenek ve futbola yatkınlığın yanı sıra vücut yapısı, antropometrik özellikler, hız, güç, kuvvet, denge gibi özellikler arandı. Büyükçekmece Belediyesi Spor Akademisi futbol altyapı seçmeleri başta Beylikdüzü ve Avcılar olmak üzere çevre ilçelerden de rağbet gördü. Altyapıya büyük önem veren Büyükçekmece Belediyesi Spor Akademi’sinde eğitim gören gençler kısa zamanda profesyonel hayata adım atacaklar. Spor Akademisi tarafından uygulanan yetenek avcılığı sayesinde şimdiye kadar birçok genç Türk sporuna kazandırıldı.

 

“Her çocuk mutlaka sporla ilgilenmeli”

 

Büyükçekmece Belediyesi Spor Akademisi’nin başarılı eğitim sistemine ve sporda altyapının önemine dikkat çeken Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Her çocuk mutlaka bir spor dalı ile ilgilenmeli. Çocuklarımızı sokaktan kurtarmak ve daha iyi bir gelecek hazırlamak için spora yönlendirmek şart. Sporda başarı olmak için ise iyi bir altyapı ve çok çalışmak gerek. Biz spor tesislerimiz ve eğitim sistemimiz sayesinde şimdiye kadar birçok başarılı sporcu yetiştirdik. Geleceğin yıldızlarını yetiştirmek ve sporda da dünya kenti olmak için çalışmaya devam ediyoruz” diye konuştu.