Büyükçekmece`de Eller Sevgi Dağıtıyor

BÜYÜKÇEKMECE 19.01.2018 20:20:40 0
Büyükçekmece`de Eller Sevgi Dağıtıyor

 

Büyükçekmece Belediyesi ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği işbirliğiyle kurulan Sevgi Eli Gıda Bankası, ihtiyaç sahiplerine ikinci el kıyafet ve ev gereci yardımlarında binlerce kişiye ulaşıyor.

 

Vatandaşların kullanmadıkları giysi, eşya ve çeşitli ev gereçlerini titizlikte ayrıştırıp temizletildikten sonra insan onuruna yakışır şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün ihtiyaç sahiplerinin ücretsiz alışveriş yapabilmeleri için hayata geçirdiği “Sevgi Eli Market” ikinci el kıyafet yardımıyla da ayda bin – bin 500 kişiye kıyafet yardımı yapıyor.

 

“Başkan Akgün’ün büyük hassasiyeti var”

Büyükçekmece Belediyesi ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği işbirliğiyle yürütülen projede vatandaşların Sevgi Eli Market’e teslim ettikleri kıyafetler kuru temizleme yönetimi ile temizletilerek paketleniyor. İhtiyaç sahibi herkesin faydalanabildiği bu hizmet özellikle içinde bulunduğumuz kış mevsiminde yoksul ailelerden rağbet görüyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Kurucu Üyesi Şengül Selvi, projenin Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün çok önemsediği ve üzerinde hassasiyetle durduğu bir proje olduğuna vurgu yaparak; “Sayın Başkanımızın, özellikle ikinci el konusunda çok büyük bir hassasiyeti var. Büyükçekmece Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü’nün de vermiş olduğu destekle bize gelen ikinci el ürünler kuru temizlemeye gönderiliyor burada temizletiliyor ve halka sunuluyor” dedi.

 

Her ihtiyaç sahibi faydalanabiliyor

İkinci el kıyafet dağıtımında her hangi bir kriter aranmadığını belirten Selvi; “Sevgi Eli Gıda Bankası için araştırma yapılıyor ve gerçek ihtiyaç sahipleri yararlandırılıyor. Ama ikinci el kıyafet yardımından ihtiyacı olduğunu beyan eden herkes faydalanabiliyor. Kıyafetler veya kullanılmayan ev gereçleri Büyükçekmece halkından geliyor. Bunların düzenli bir şekilde halka dönüşümü sağlanıyor. Ve çok güzel bir karşılık buluyor. Halkın gösterdiği rağbette çok fazla. Hem kıyafet verenler hem de alanlar bu durumdan son derece memnun. Bir haftada 100 -150 aile buradan faydalanıyor. Yani ayda bin - bin 500 kişiye hizmet verebiliyoruz. Ve bu artarak da devam ediyor. Havaların soğuk olduğu aylarda daha da yoğun oluyor. Bir kişi gelip 7 kişilik bir ailenin tüm ihtiyacını alabiliyor. En hassas nokta ise insan onuruna yakışır hizmet vermektir.”