Büyükçekmece`de Bebek Sergisi

19. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali kapsamında düzenlenen ?Bi Dünya Bebek? sergisi büyük ilgi görüyor.

BÜYÜKÇEKMECE 2.08.2018 17:43:59 0
Büyükçekmece`de Bebek Sergisi

Antalya, Bandırma, Eskişehir, İzmir ve İstanbul’dan festivale katılan sanatçılar,  farklı temalardan oluşan polimer kil bebek çalışmalarını Kültürpark’ta düzenlenen bebek çalıştayında sergiledi.

 

Kostümleri ile de dikkat çekiyor

Bebek çalıştayına Eskişehir’den katılan Özlem Işık Sarıhan çalışmalarının her birinin yaklaşık 1 yıl sürdüğünü belirterek şu şekilde konuştu: “Benim konseptim Eskişehir’in yöresel ve folklorik kıyafetleri. Aynı zamanda Eskişehir’de artık yok olmaya yüz tutmuş el sanatlarımızın temsilini yapıyorum. Tiplemeler arasında Atatürk’ün manevi kızı ve ilk kadın pilotumuz Sabiha Gökçen’i de yaptım. Kostümleri kendim dikiyorum. Makyaj ve saç aşamaları da tamamen bana ait.”

 

Cumhuriyet dönemi anlatıldı

İzmir’den çalıştaya katılan Emine Polat’ın bebekleri ise Cumhuriyet döneminde savaşa giden kadınları ve erkekleri anlatarak dikkat çeken çalışmalar arasında yer aldı. Türkiye’nin illerini temsil eden polimer kil bebek çalışmaları da yaparak büyük bir koleksiyona imza atanlar arasında yer aldı. 

Tamamen doğal malzeme kullanıldı

Büyükçekmece’yi çok beğendiğini ve daha önce bu kadar coşkulu bir festival atmosferine tanıklık etmediğini söyleyen Anna ise çalışmalarında hiçbir sentetik ürün kullanmadığını tamamen doğal kumaş ve saçlar kullandığını belirterek, “Bebeklerim seramik kille yapıldı. İçlerinde metal armatür var ve hareket edebiliyorlar. Ayakkabılarını kendim dikiyorum. Benim temam ise Kafkasya’yı temsil ediyor. Laz yöresine ait çalışmalarım da var” dedi.

 

Bandırma’nın kültürü yansıtıldı

Bandırma’dan gelerek festivale katılmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirten Arzu Sofuoğlu da farklı yöreleri tanıtan bebekleri sergileyenler arasında yer alıyor. Bandırma yöresel ve kültürel zenginliklerini ortaya koyan Sofuoğlu, Bandırma’da yetişen doğal zenginlikleri yaptığı bebekler aracılığıyla sanatseverlerle paylaştı.