Büyükçekmece?de 2500 Araçlık Otopark Yapılacak

Büyükçekmece Belediye Meclisi, ilçenin önemli ihtiyaçlarından biri olan otopark sorununa neşter vuruyor.

BÜYÜKÇEKMECE 9.05.2018 20:28:12 0
Büyükçekmece?de 2500 Araçlık Otopark Yapılacak

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Cumhuriyet Meydanı’nın aslına uygun olarak yeniden düzenleneceğini ve altına yapılacak iki katlı otopark ve yat limanı içerisinde yapılacak olan 2500 araçlık otoparkla önemli bir ihtiyacın karşılanacağını açıkladı.

 

Mayıs ayı ikinci oturumunu gerçekleştiren Büyükçekmece Belediye Meclisi, bir önceki meclis oturumunda komisyonlara havale edilen maddeleri, komisyon raporları doğrultusunda değerlendirerek karara bağladı.

 

İstanbul’un en büyük otoparkı Büyükçekmece’ye yapılacak

 

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Mayıs ayı gündem maddeleri arasındaki en önemli maddenin Cumhuriyet Meydanı altına yapılacak otopark konusu olduğunu belirterek; “Büyükçekmece ilçesinin kent meydanı kapsamında belediye binasının yanındaki, Şampiyonlar Anıtı ve sahildeki halı sahalar dahil 60 bin metrekarelik bu alanda çalışmalar ve çevre düzenlemesi devam ediyor. Cumhuriyet Meydanı’nın altına iki katlı otopark yapılacak. Cumhuriyet Meydanı da aslına sadık kalınarak yeniden düzenlenecek. Otopark için bizim hazırladığımız proje benim de hayır diyemeyeceğim çok güzel bir proje haline geldi.  Büyükçekmece’de otoparka ihtiyaç var. Otopark olmazsa olmazımızdır. Aynı yerde yat limanı içerisinde 2 bin 500 araçlık bir otopark projesi var. O projede onaylanmıştır. Bu otopark tamamlandığında havaalanından sonra İstanbul’un en büyük kapalı otoparkı olacaktır” diye konuştu.

 

Mecliste kabul edildi

 

Başkan Akgün’ün konuşmasının ardından komisyon raporu doğrultusunda; Cumhuriyet Meydanı altına iki katlı otopark yapılması ve meydanın aslına uygun olarak yeniden düzenlenmesi maddesi intifa hakkı tesis edilmek üzere yap işlet devret modeliyle 17 yıl süreyle kiraya verilmesi hususu oy çokluğuyla kabul edildi.