Büyükçekmece Belediyesi'nden göçmen çocuklara destek

Büyükçekmece Belediyesi, BM UNCHR, UNICEF, ASAM, İKGV gibi önemli sivil toplum kuruluşları ile birlikte Marmara Belediyeler Birliği öncülüğünde gerçekleştirilen 2. Uluslararası Çocukların Şehri Kongresi” öncesi Balıkesir'de gerçekleştirilen çalıştaya kat

BÜYÜKÇEKMECE 20.04.2016 16:52:09 0
Büyükçekmece Belediyesi

Savaşlar nedeniyle kendi topraklarından kopup başka coğrafyalara göç etmek zorunda kalan göçmen çocukların yaşadığı zorluklara çözüm yolu bulmak amacıyla gerçekleştirilen etkinliğe Büyükçekmece Belediyesi Çocuk Meclisi üyeleri ve temsilcileri katıldı. Göçmen çocukların isteklerini dinlediler Büyükçekmece, 2'si Büyükçekmece Belediyesi Çocuk Meclisi temsilcisi olmak üzere 3 çocuk ve 5 yetişkinle çalıştaya katıldı. Göçmen çocuklar için gerçekleştirilecek olan projeler hakkında katılımcılarla fikir alış verişinde bulunuldu.

 

Hacettepe Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi'nden akademisyenlerinde katıldığı çalıştayda, mülteci akınının sosyolojik ve ekonomik etkileri tartışıldı. Akademisyenler ve Büyükçekmece Belediyesi Çocuk Meclisi temsilcileri etkinliğe katılan göçmen çocukların istek ve hayallerini dinledi. Çalıştayda, psiko-sosyal destek ve sosyal uyum, çalışma/erken yetişkinlik, şehir ve belediye hizmetleri ve eğitim alt başlıkları yer aldı. İki ana bölümden oluşan “2. Uluslararası Çocukların Şehri Kongresi” ise 29-30 Nisan tarihlerinde İstanbul Harbiye Askeri Müzesi’nde gerçekleştirilecek.

"Çocuklar geleceğimizidir"

Göçmen çocuklara mesaj yollayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı şimdiden kutluyorum. Büyükçekmece Belediyesi olarak göçmen çocuklarımızın her zaman yanındayız. Çocuklarımız bizim geleceğimizidir ” dedi.