Büyükçekmece Belediyesi Gazetecileri Unutmadı

Büyükçekmece Belediyesi tarafından 10 Ocak Gazeteciler Günü dolayısıyla bir gece düzenlendi

ARŞİV 11.01.2015 17:22:21 0
Büyükçekmece Belediyesi Gazetecileri Unutmadı

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Özgür gazeteci, özgür düşünce, özgür toplumu yaratmalıdır. Özgür toplumlarda güçlü demokrasiyi doğurur. Bu durumdan da herkes nasibini alır" diye konuştu.

 

Yirmi dört  yıllık gelenek sürdürüldü

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında 24 yıldır sürdürdüğü geleneği bu yılda bozmadı. Başkan Akgün, Albatros Restaurant'ta düzenlediği gecede , ulusal ve yerel basında görev yapan 150'nin üzerinde gazeteciyi ağırladı.

Türk basının duayen isimlerinden Burhan Ayeri, Faik Kaptan, Can Ataklı ve Akşam Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Mustafa Dolu gibi pek çok önemli ismin bir araya geldiği geceye, CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi'de katılarak gazetecileri yalnız bırakmadı.

 

"Herkesi Düşünmeye Davet Ediyorum"

Gecede bir konuşma yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 24 yıldır her 10 Ocak'ta çalışan gazetecilerle bir araya geldiklerini, geleneğin bundan sonraki yıllarda da sürdürüleceğini belirterek şunları söyledi; "Özgür gazeteci, özgür düşünce, özgür toplumu yaratmalıdır. Özgür toplumlarda güçlü demokrasiyi doğurur. Bu durumdan da herkes nasibini alır. Ama bugün içinde bulunduğunuz şartları hepiniz çok iyi biliyorsunuz. Hep diyoruz ki, basın özgür olsun. Gazeteciye dokunmayın. Bırakın bildiğini, gördüğünü yazsın, çizsin. Mesleğinin etik kuralları çerçevesinde bizim yanlışlarımız var ise onları da sayfalarına taşısınlar. Gönlümüzden geçen tek şey basının özgür olmasıdır. Ama maalesef bu ülkede, kitabı bile basılmadan tutuklanan yazar, çizer, düşünce sahibi dostlarımız oldu. Bunları hep birlikte yaşadık. 2015 yılının, basının daha özgür olduğu, toplumunda daha doğru bilgi edinme hakkına sahip olduğu bir yıl olmasını diliyorum. Herkesi de bu noktada düşünmeye davet ediyorum."

 

Başkan Akgün'ün ardından Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün, usta gazeteciler Can Ataklı ve Burhan Ayeri kısa birer konuşma yaparak, çalışan gazetecilerin durumlarının düzeltilmesi ve özgür basının önünün açılmasının demokrasinin gelişmesi adına ne denli önemli olduğuna vurgu yaptılar.

 

Sürpriz doğum günü kutlaması

 

Geceye katılan Lonca Dergisi İmtiyaz Sahibi Nurhayat Varol'un doğum günü olduğunu öğrenen Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Varol için sürpriz bir doğum günü pastası hazırlattı. Meslektaşları ile birlikte doğum günü pastasının mumlarını üfleyen Varol, hoş sürprizinden ötürü Başkan Akgün'e teşekkür etti. Unutulmayacak bir gece oldu Müzik eşliğinde unutulmaz bir gece geçiren gazeteciler, gecenin ilerleyen saatlerine kadar hoşça vakit geçirdiler.

Gazeteci Oğuz Cevher'in okuduğu şiir ise geceye farklı bir renk kattı. Büyükçekmece Belediyesi tarafından hazırlatılan "10 Ocak 2015 Çalışan Gazeteciler Günü Hatırası" başlıklı pano, gazeteciler tarafından büyük ilgi gördü. Geceye katılan gazeteciler o günün anısına gönüllerinden geçeni renkli kalemlerle panoya yazdılar.