BÜSTKİD den İmza Kampanyası

Büyükçekmece Sivil Toplum Kuruluşları Derneği (BÜSTKİD), internet üzerinden silah edinilmesine karşı bir imza kampanyası başlattı.

BÜYÜKÇEKMECE 2.02.2018 10:37:42 0
BÜSTKİD den İmza Kampanyası

Büyükçekmece'de 46 sivil toplum kuruluşunun biraraya gelerek 2014 yılında faaliyete geçen Büyükçekmece Sivil Toplum Kuruluşları Derneği (BÜSTKİD) internet üzerinden silah edinilmesine karşı bir imza kampanyası başlattı.

 

Kampanya fikrini gündeme getiren BÜSTKİD Genel Koordinatörü Tuna Özdemir, konuyla ilgili olarak  " Türkiye Psikiyatri Derneğinin verilerine göre; ülkemizde 20 milyon bireysel silah bulunmakta ve bunun sadece 2,5 milyon kadarı ruhsatlı. 17 milyon silah ise ruhsatsız. Dünya genelinde silaha sahip olma oranlarına baktığımızda ise Türkiye olarak 27'nci sırada yer alıyoruz" şeklinde konuştu.

 

Genel Koordinatör Tuna Özdemir, bireysel silahlanmanın hızla arttığı ve istenmeyen olayların yaşandığı Türkiye'de, özellikle internet üzerinden kayıt dışı silah edinilmesinin engellenmesiyle ilgili gerekli yasal düzenleme ve yaptırımların hayata geçirilmesi konusunda bir kampanya başlatma fikirlerinin BÜSTKİD tarafından olumlu karşılandığını ve imza kampanyasının 17 Şubat 2018 tarihine kadar süreceğini belirterek "Konuya duyarlı sivil toplum kuruluşlarımız, muhtarlıklarımız ve yurttaşlarımızın vereceği destekle süre sonunda toplanan imzaları devletimizin yetkili makamlarına ulaştırmayı hedefliyoruz" dedi.