Büro-Memur Sen Temsilcileri İstanbul İl Nüfus Müdürü`nü Ziyaret Etti

Büro Memur-Sen İstanbul 8 Nolu Şube Başkanı Hasan Çağlar beraberindeki heyetle birlikte İstanbul İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Orhan Ardıç?ı ziyaret ederek çalışanların sorun ve taleplerini iletti.

5.01.2018 22:36:49 0
Büro-Memur Sen Temsilcileri İstanbul İl Nüfus Müdürü`nü Ziyaret Etti

Ziyarette Çağlar’a Şube Başkan Yardımcıları Recep Ali Şengül, Özkan Yıldız ve işyeri temsilcileri de eşlik etti.

Karşılıklı görüş alışverişi şeklinde geçen ziyarette heyetle bir toplantı da gerçekleştiren İstanbul İl  Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Orhan Ardıç, temsilcilerin kendisine illettikleri talepler ile yakından ilgileneceğini ifade etti.  

 

Toplantıda sorunları dile getiren Büro Memur-Sen İstanbul 8 Nolu Şube Başkanı Hasan Çağlar; yeni kimliklerle yoğunlaşan nüfus müdürlüklerinde görülen yığılmaların bir nebze de olsa yeni atanan personelle azaldığını belirterek ; “2017 yılında Türkiye genelinde verilen 16 milyona yakın yeni kimliklerin büyük bir çoğunluğunun İstanbul’da verilmiştir. İstanbul’da yaklaşık 500 personelle 2,5 milyona yakın yeni kimlik verilmesinde fedakarca çalışan İstanbul nüfus çalışanlarının bu emekleri ödüllendirilmelidir.  Çalışma ortamları rantabl hale getirilmelidir. Ehliyet ve pasaportların da nüfus müdürlüklerine devredilmesi ile  daha da yoğun bir şekilde çalışacak nüfus personeline özellikle de İstanbul çalışanlarına gereken önem verilmelidir.” dedi.

 

Sorunların sadece bunlardan ibaret olmadığını ifade eden Başkan Hasan Çağlar; “Devletin bekası için iki şey önemlidir. Birisi toprak kaydı yani tapu diğeri de vatandaşlarımızın nüfusta tescilidir. Ülke nüfusundaki artış ile birlikte, başta mahalle muhtarlıklarından alınarak nüfus müdürlüğü personelinin omuzlarına bırakılan adres kayıt işlemleri olmak üzere, her seçim dönemi oyunu bulunduğu il veya ilçede kullanmak isteyen vatandaşlarımız için yapılan adres işlemleri, her okul kayıt dönemi çocuğunu istediği okula göndermek için nüfus müdürlüklerine gelen vatandaşlarımızın adres değişikliği işlemleri, doğum tescili, nüfus kayıt örneği ve yerleşim yeri belgesi, çok dilli belgeler, evlenme tescili, ölüm tescili, nüfus cüzdanı (kayıp, yenileme, değiştirme vb.), hatalı kayıtların düzeltilmesi, idarece kayıt düzeltmeler, resmi kurumlarla (Belediyeler, Mahkemeler, Tapu Müdürlükleri, Sosyal Güvenlik Kurumları, Vergi Daireleri vb.) yapılan yazışmalar gibi sayamadığımız birçok işlemi yapmak zorunda kalan nüfus müdürlüğü personelinin üzerindeki yükü çok çok fazla ağırlaştırmaktadır. Türkiye genelinde vatandaşlarımız belirli dönemlerde nüfus müdürlüklerine adres değişikliği yaptırmak için değil oy kullanmak ya da çocuğunu okula kayıt ettirmek için müracaat etmektedir. Görüldüğü üzere nüfus müdürlüğü personeline gerektiğinde oy kullandırma mercii Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı gibi gerektiğinde de okul kayıtlarıyla görevli Milli Eğitim Bakanlığı gibi görev yaptırılmaktadır. Bu ve benzer sorunların tarafınızca değerlendirilip Genel Müdürlük ve İçişleri Bakanlığı nezdinde dile getirileceğine eminim.” diyerek,  yakın ilgisinden dolayı İl Müdürü Ardıç' a teşekkür etti.

 

İstanbul İl  Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Ardıç da nüfus çalışanlarının sorun ve taleplerinin aynı zamanda kendi talepleri olduğunu, bunları her platformda dile getirdiğini ifade etti.