BÜRO MEMUR-SEN KADINLARI UNUTMADI

Büro Memur-Sen İstanbul 8 No`lu Şube`nin Kadınlar Günü münasebetiyle Başbakanlık Osmanlı Arşivi`nde düzenlediği kahvaltı programı yoğun bir katılıma sahne oldu

8.03.2016 22:05:35 0
BÜRO MEMUR-SEN KADINLARI UNUTMADI

Büro Memur-Sen İstanbul 8 No'lu Şube'nin Kadınlar Günü münasebetiyle Başbakanlık Osmanlı Arşivi'nde düzenlediği kahvaltı programı yoğun bir katılıma sahne oldu. Programa Kağıthane, Şişli, Gaziosmanpaşa ve Eyüp gibi yakın ilçelerden gelen üyelerle birlikte Osmanlı Arşivi'nde çalışan üyelerin de yoğun ilgisi ile karşılaştı.

 

Kadınlar Günü Programına Memur-Sen İstanbul Kadın Komisyonu İl Başkanı Semra Birdal Ergün'ün yanı sıra Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdür Yardımcıları Durali Gürağaç, Sabahattin Bayram ile Daire Başkanları Dr. Önder Bayır, Dr. Muhammed Ahmet Tokdemir ve Vahdettin Çetiner de iştirak ettiler.

 

Programda ilk konuşmayı yapan Şube Başkanı Hasan Çağlar "Hayatın vazgeçilmezi ve hayatın devamının en önemli unsuru, huzur ve mutluluğun kaynağı kadınlarımız için düzenlediğimiz kahvaltı programımıza hoş geldiniz, şerefler verdiniz, sefalar getirdiniz." diyerek söze başladı. Çağlar konuşmasına "8 MART 1857'de Amerika'da bir fabrikada zor şartlarda çalışan kadınların çalışma şartlarını iyileştirme adına yaptıkları grevle başlayan sürecin sonunda kadınlara adanmış bir günün hikâyesidir." diyerek devam etti. Çağlar : "Her ne kadar bu olaydan sonra Dünya Kadınlar Günü olarak kabul edilse de bizim dinimiz 1400 yıl önce kadının bulunduğu, o günkü konumundan, ayakları altına cennet döşenen bir konuma getiren Rahmet Peygamberi bu konuda adeta devrim yapmış kadının toplumdaki yerini yüceltmiştir. Bizler onun ümmeti olmaktan onur ve gurur duyuyoruz." dedi. Hayatın doğumdan ölüme kadar her anında varlıkları ile onurlandıklarını, ihtiyaç olduğunda desteklerini esirgemeyen eğiten yetiştiren, bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren fedakar kadınlarımıza Büro Memur-Sen ailesi olarak teşekkür bir borç bildiklerini de söyleyen Çağlar : Memur-Sen ve Büro Memur-Sen’in etkili ve kararlı çalışmaları ile kadınlara sağlanan kazanımlardan da bahseden Hasan Çağlar :"Elde ettiği hakları sonuna kadar koruyup geliştireceği inancıyla tüm kadınların bu anlamlı gününü kutluyor kadınlarımızı kendi hak ve hakikatleri uğrunda mücadeleye erkek kardeşlerimizi de bu mücadeleyi desteklemeye çağırıyoruz." dedi.

 

Kahvaltı programına katılan Memur-Sen İstanbul İl Kadın Komisyonu Başkanı Semra Birdal Ergün de Memur-Sen'in kadına ve kadının çalışma hayatındaki yerine dair bir konuşma yaptı. Ergün konuşmasında Hasan El-Benna'nın "Ümmetin yarısı kadındır, diğer yarısını da kadınlar yetiştirir." sözüne vurgu yaptı.

 

Programda Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdür Yardımcısı Durali Gürağaç'ın günün anlam ve önemine dair konuşması ile devam etti. Daha sonra şehitlerimiz ve kurumda vefat edenler için okunan hatm-i şerifin duası okundu.

 

Program Uzman Psikolog Ela Nur Reyhanlıoğlu ve Sosyolog Serpil Sare Emek'in sunumları ile son buldu. Büro Memur-Sen İstanbul 8 No'lu Şube Kadınlar Günün'de Osmanlı Arşivi'nde düzenlediği kahvaltı programı ile eş zamanda İstanbul Valiliği'ndeki kadın üyelerine de kahvaltı verdi. Ayrıca İstanbul'un diğer ilçelerindeki üyelerine de karanfil ve gül dağıtarak kadınlar gününü kutladı.