Büro Memur-Sen 23 Yaşında

Büro Memur-Sen İstanbul 8 Nolu Şube Başkanı Hasan CAGLAR sendikalarının kuruluş yıl dönümü nedeniyle basın açıklaması yaptı

19.04.2018 20:27:42 0
Büro Memur-Sen 23 Yaşında
 
ÇAĞLAR açıklamasında "Büro Memurları çalışanlarımızın hak ve talepleri  mücadelemizde, 23. kuruluş yılımızı ilk günkü birlik ve beraberlik ruhu içinde aynı heyecanla kutluyoruz. Modern yönetim biçimi olan katılımcı demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından birisi de kuşkusuz sendikalardır. Demokrasinin kusursuz işlemesi, onurlu bir yaşam, müreffeh bir ülke olmanın, Ön koşulu çağın gereklerini kuşanmış, iyi organize olmuş kamu çalışanlarıyla mümkündür. Bugüne kadar sözde yetkili sendikaların kamu çalışanlarını istismar ederek sokak kavgalarıyla marjinal gurupların sözcülüğüne soyunmuş olmaları temsil zafiyeti doğurmuştur. Kamu çalışanlarının içinde en çok mağdur edilen, sürekli ihmal edilen kesimi riskli ve zor koşullar içinde çalışıp hak ettiği sosyal ve ekonomik haklarını alamayan Büro Memurları çalışanları, Büro Memur-Sen’le artık makûs talihlerini yeneceklerdir.
 
Büro Memur-Sen eşit şartlarda başlamadığı yarışta kuruluş öncesi ve sonrasında yaşanan çile ve önünü kesmek için çıkarılan engelleri el ve gönül birliğiyle aşılarak bugünlere gelinmiştir. Evrensel düşünen, evrensel kurallar çerçevesinde hizmet ve üretim sendikacılığını ilke edinmiş, çalışma ve toplumsal barışa katkı sunan, sosyal sorumluğunu yerine getiren, gücünü üyesinden alan kurumsal yapısını tamamlamış ülkemizin en etkili sendikası olmanın haklı gururunu hep beraber yaşamaktayız.
 
Toplumun değerlerine ters yapılanmalarla ülke insanlarını kamplara ayırarak toplumsal huzursuzluk adına kaos ve kavga temsilciliği yapanların aksine, dünün yozlaşmış ve çürümüş ideolojik kalıplarından uzak milletinden ve üyelerinden aldığı güç ve destekle sendikal haklar ve demokrasi mücadelesini yücelterek yarının aydınlık ve umut dolu Türkiye’sinin En Güçlü Sivil Toplum Kuruluşu olarak sendikal haklar yolunda yılmadan yorulmadan yürümeye devam edeceğiz.
 
Büro Memur-Sen olarak “Her türlü kültüre, inanca ve ideolojiye saygılı ancak eşit yakınlıkta bulunmak” ilkemizin, ülkemiz sorunlarını çözümleyecek bakış açısı ve yegâne yaklaşım olduğuna inanmaktadır. ülkemizin çağını yakalamasında her türlü etnik ayrımcılığı reddeden demokratik barışçı çözümleri toplumsal barışın olmazsa olmazlarından görmekteyiz.
 
Demokrasiye, hakça bölüşüme, ayrımsız, ayrıcalıksız, sivil ve Özgür topluma inanan, her türlü kültüre, inanca, ideolojiye saygılı ancak eşit yakınlıkta bulunan Büro Memur-Sen bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada üzerine düşeni her zaman yapacaktır.
 
Bilinçli ve akademik sendikacılığın kurumsallaşmadan geçtiğine inanan Büro Memur-Sen, bu inançla kurumsallaşmasını tamamlamış olarak adım adım Türkiye’yi dolaşarak teşkilat çalışmalarıyla birlik ve beraberliğini daha da perçinlemektedir. Sendikamız ülkemizin sendikal tarihinde bağımsız, kararlı ve ilkeli çizgisiyle kamu çalışanlarının yüz akı olmuş, sosyal, ekonomik hak ve talepleri konusunda çalışanların umutlarını yeniden yeşertmiştir.
 
Evrensel değerleri referans alan Büro Memur-Sen Hizmet ve üretim sendikacılığını temel felsefe kabul etmiştir. Büro çalışanlarına, ülkemize ve milletimize, hizmet etmenin haklı gururu ve bahtiyarlığını yaşadığımız 23.’üncü kuruluş yıldönümü vesilesi ile sendikal haklar mücadelemizde nice yıl dönümler dileğiyle sendikamızın bu günlere gelişinde emeği geçenleri minnetle ve saygıyla anıyor, 23.’üncü  Kuruluş yıldönümümüzde Şube yönetim kurulu üyelerimizi, iş yeri temsilcilerimizi ve tüm vefakâr üyelerimizi sevgi ve muhabbetle canı gönülden kutluyorum." şeklinde sözlerini bitirdi.