"Bu Okuldan Yeni Aziz Sancarlar Çıkacaktır"

Büyükçekmece ve Çatalca Belediyeleri?nin işbirliğiyle Çatalca?nın Akalan Köyü?nde yaptırılan Akalan Atatürk İlkokulu ve Ortaokulu törenle açıldı Büyükçekmece ve Çatalca Belediyelerinin işbirliğiyle ömrünü dolduran eski okulun yerine 46 gün gibi çık kısa b

BÜYÜKÇEKMECE 14.12.2017 16:15:16 0

Büyükçekmece Belediyesi ve Çatalca Belediyesi işbirliğiyle Çatalca’ya yaptırılan Akalan Atatürk İlkokulu düzenlenen törenle açıldı. Akalan Köyü'ne yapılan okulun açılış törenine İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, Çatalca Kaymakamı İnci Sezer, Silivri Kaymakamı Ali Partal, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Büyükçekmece Garnizon Komutanı Albay Caner Demirkol, Çatalca Garnizon Komutanı Albay Abdulvahap Bozkurt, Çatalca Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, İl Milli, Eğitim Müdür Yardımcısı Hatice Özdemir, Belediye Meclis üyeleri, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

“Akalan benim manevi köyüm”

 

Törende konuşan Başkan Akgün, Akalan’ın manevi köyü olduğunu dile getirirken eskiyen okulu yıkarak yeni ve modern bir okul inşa ettiklerini belirtti. Akgün, eğitime verdiği öneme dikkat çekerken Akalan Atatürk İlkokulu’ndan çok başarılı öğrenciler yetişeceğine inandığını ifade etti. Ardından protokol üyeleri öğrencilerle birlikte okulun açılış kurdelesini kesti. Sonrasında okulun içini gezen protokol üyeleri sınıfları inceleyerek öğrencilerle bol bol sohbet etti. Açılış sonrası öğrenciler ve ailelerine yemek ikramında bulunuldu.

“Okulu rekor bir sürede tamamladık”

 

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün katkılarıyla yaptırdıkları okulun milli eğitim camiasına hayırlı olması dileklerinde bulunarak, üç yıl önce Mahalle Muhtarı Halil Akgeyik’in talebi doğrultusunda Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ile birlikte okulu yapmaya karar verdiklerini belirterek şöyle konuştu; “6 Haziran 2017 tarihinde okulun projesi onaylandıktan sonra Hasan başkanımızla birlikte iş makinalarımızı alıp eski okul binasını yanı gün yıktık ve hemen temelini de attık. Türkiye’de bir rekora da imza atarak 46günde okul inşaatını tamamladık. 20 derslikli çok güzel bir okulu Akalan’a kazandırdık. Büyükçekmece Belediye Başkanımız Dr. Hasan Akgün başta olmak üzere okulun yapımında emeği geçen herkese Çatalca adına, Akalan adına ve milli eğitim camiası adına teşekkür ediyorum.”

 

“Benim için ayrı bir mutluluktu”

 

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, eğitime verdiği öneme dikkat çekerek, Akalan Atatürk İlkokulu ve Ortaokulu’ndan çok başarılı öğrenciler yetişeceğine inandığını ifade etti. Akalan’ın aynı zamanda da kendisinin manevi köyü olduğunu dile getiren Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, “ Çatalca Belediye Başkanımızın da desteğini, yardımını aldık. 46 günde Türkiye’de olmayan bir rekoru kırdık. 20 derslikten oluşan çok amaçlı salon, kütüphane, diğer eğitim alanlarından oluşan bu 2 katlı Akalan Atatürk İlkokulu’nu yaparak Türk milli eğitimine, çocuklarımıza Akalan Köyü’nde oturup da gidip başka yerlerde eğitim alan çocuklarımıza teslim ettik. Buradan Aziz Sancarlar, Mustafa Kemaller, bu ülkeyi yönetecek kıymetli büyükler çıkacaktır. Çünkü bizlerde köy okulundan geldik. Benim 33’üncü okulum 28’i Büyükçekmece’de diğerleri il ve ilçelerde ama en çok haz duyduğum okullardan biri buydu. Köydeki okul sorununu çözmek benim için ayrı bir mutluluktu” dedi.

 

Başkanlara teşekkür ettiler

 

Açılış töreninde konuşan İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta ve Çatalca Kaymakamı İnci Sezer de, Akalan Köyü’ne 20 derslikli modern bir okul kazandıran Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’ya teşekkür ettiler. Ardından protokol üyeleri öğrencilerle birlikte okulun açılış kurdelesini kesti. Sonrasında okulun içini gezen protokol üyeleri sınıfları inceleyerek öğrencilerle bol bol sohbet etti. Açılış sonrası öğrenciler ve ailelerine yemek ikramında bulunuldu. Törende okulun yapımına katkı sunanlara birer teşekkür plaketi takdim edildi.