BU DA BALIK KÖFTESİ

İstanbul?un ünlü balıkçısı Balıkçı Kenan Balcı?nın özellikle balığın kılçıklı olmasından dolayı çekinerek balık tercih etmeyen çocuklar için hazırladığı Balık Köftesi, hem doğal, hem lezzetli, hem de şifa kaynağı oluyor.

BEYLİKDÜZÜ 12.04.2019 11:43:33 0
BU DA BALIK KÖFTESİ
Balığın kılçıklı olmasından dolayı tedirgin olan çocuklar için özel olarak üç çeşit balıktan hazırlanan Balık Köftesi bir çok derde şifa oluyor. Özellikle çocuklar ve gençler için mutlaka denemeleri gerektiğini belirten Balcı: ‘Üç balıktan hazırladığımız köfteleri çocuklarımız çok sevdi. Hem onlar doğal köfte yiyecek, hem de daha sağlıklı büyüyecekler. Ailelerimiz bize geldiği zaman kılçıksız balık istiyorlar. Bu köfteler hem kışçıksız hemde besin kaynağı’ ifadesini kullandı.
 
LEVREK, PALAMUT VE HAMSİDEN OLUŞUYOR
 
Üç balığın lezzetiyle harcının hazırlandığını vurgulayan Balcı: ‘Balık köftesi çok lezzetli ve çok sağlıklı. Levrek, palamut ve hamsi gibi besin değerleri yüksek balıklarımızdan hazırlıyoruz. Bunun içine yumurta, soğan, maydanoz, kaşar ve kurutulmuş ekmeği rendeleyerek ilave ediyoruz. Balıktan oluşan harcımızı hazırladıktan sonra köfte haline getiriyoruz. Daha sonra köftelerimizi isterseniz tavada, isterseniz ızgarada pişirebilirsiniz’ şeklinde konuştu.
 
 
ÇOK LEZZETLİ VE VİTAMİN DEPOSU
 
Denizlerin bulunmaz bir nimet olduğunu ifade eden Balıkçı Kenan Balcı: ‘Çocuklarımız hatta gençlerimiz, balıklar genelde kılçıklı olduğu için biraz uzak duruyorlar. Oysa ki herkesin rahatlıkla evinde de yapabileceği, malzemelerinin de kolaylıkla temin edebileceği balık köftesi tam bir şifa kaynağı. Lezzetin, lezzeti. Vitaminin vitamini bu köftede mevcut. Özellikle çocuklarımız bir kere bu lezzeti tattıkları zaman çok beğendiklerini söylüyorlar. Para, maden aramaya gerek yok. Bizim denizlerimiz birer maden. Denizden çıkan balıklar her derde deva. Bizler de böyle bir farklı lezzet oluşturup, balığı sevdirmek istedik’ dedi.
 
 
YİYEN BİR DAHA YİYOR
 
Balıkçı Kenan tesislerinde balık köftesinin tadına bakan çocuklar köftenin çok lezzetli olduğunu tekrar tekrar yemek istediklerini söyledi. Köftenin tarifini veren Balcı; ‘Ailelerimiz özellikler annelerimiz bu köfteyi rahatlıkla evlerinde yapabilirler. Malzemelerini her balıkçıdan temin edebilirler. Kısa sürede servise hazır hale geliyor’ şeklinde konuştu.  
 
 

Anahtar Kelimeler: BU DA BALIK KÖFTESİ