BİZİM BEYLİKDÜZÜ VAKFI, GAZETECİLERLE BULUŞTU

Bizim Beylikdüzü Vakfı ve Mert Holding Yönetim Kurulu Başkanı Halis Kahriman, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle yerel ve ulusal basın mensuplarını kahvaltıda ağırladı.

BEYLİKDÜZÜ 12.01.2017 23:34:50 0
BİZİM BEYLİKDÜZÜ VAKFI, GAZETECİLERLE BULUŞTU

Kahriman, kendisine ait Nil Garden Cafe` de gerçekleşen, ses sanatçısı Hasan Yılmaz`ın da katıldığı organizasyonda günün anlamına ilişkin bir konuşma yaptı.

Konuşmasına yerel basını her zaman önemsediklerinin altını çizerek başlayan Kahriman, şu ifadelere yer verdi;

"Gazeteci denildiği zaman akıllara sadece ulusal basın gelmemeli. Benim için, Bizim Beylikdüzü Vakfımız için ve Holdingimiz için yerel basın son derece önemlidir. Çünkü en ufak bir mecrada, bütün sokaklarda, bütün köylerde, ilçelerde, metropolün her yerinde en uzak köşelerinde sizler varsınız. Ulusal basın ise yapmış olduğu haberleri yerel medyadan öğrenmektedir."

"Yerel Medya olsun ulusal Medya olsun Demokrasilerde kesin bir kılıç gibidir" diyerek konuşmasını sürdüren Halis Kahriman;

"Sizlerden rica ediyorum taraf olmayınız, başınızı önünüze eğdirecek yazılar yazmayınız, asla yalan yanlış haberler yapmayınız. Belki yapılan bu tür haberlerin günü kurtarmak için bir değeri olabilir ama inanın uzun vadede bunun değeri yoktur, karşılığı da asla olamaz. O nedenle siz siz olun kaleminizi ülkemizin geleceğini için asla taviz vermeden kullanın." şeklinde konuştu.

"Lütfen yalan yanlış haberleri yazmayın"

"Sizler bizim tanınmamıza vesile oluyorsunuz, Bizim Beylikdüzü Vakfımızda, benim şirketimde, Holdingimizde kimin yanlışı varsa, şahsımın bir yanlışı varsa önce bana ulaşın benden bilgi alın Ondan sonra da yazmaya devam edin ama rica ediyorum yalan yanlış haberleri yazmayın" diyen Kahriman 10 ay önce kurulan Bizim Beylikdüzü Vakfı`nın yaptığı faaliyetlerinden de bahsetti.

"Olan olmayana verecek"

Bizim Beylikdüzü Vakfı olarak "Olan olmayana verecek" sloganı ile yola çıktıklarını söyleyen Kahriman, "tabii ki ülkelerin kalkınması eğitimden geçiyor. Bizim Vakfımızın ana temeli de budur. 2016 yılında 135 öğrenciye burs verdik, 2017 yılı içerisinde ise en az 250 öğrenciye burs vermeyi planlıyoruz. Bizim amacımız okumak isteyen çocuklarımızın yanında olmak, onlara yardımcı olmak, bu da bizim boynumuzun borcu. İnşallah sizin de desteğiniz ile Vakfımızı daha iyi yerlere taşıyacağız Vakfımız için 350 metrekarelik bir yer aldık, çalışmalarımızı tamamlayıp en kısa zamanda yerimizde faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Sizlerden çevrenizde burs ihtiyacı olan çocuklarımızı bizlere bildirerek yardımcı olmanızı rica ediyorum. Hepinize davetimize icabet ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun.Basın başlı başına bir güçtür, basın başlı başına bir mekteptir ve sizler de bunun farkındasınızdır. Allah yar ve yardımcınız, yar ve yardımcımız olsun. Önümüzdeki yıl yine 10 Ocak tarihinde görüşmek üzere hepinizi Allah`a emanet ediyorum." diyerek konuşmasıni tamamladı.

Star Gazetesi köşe yazarı gazeteci İlhami Işık da Bizim Beylikdüzü Vakfı olarak Türkiye genelinde 60 bin çocuğa ulaştıklarını, mont ve bot dağıtımı yapıldığını söyledi. Güneydoğu Bölgesinde şiddet ve terörizmin ve kış koşullarının birleşmesi sonucunda çocuklarımızın yüreklerinin ısınması adına başlatmış oldukları bu kampanyayı ülkemizin her tarafına yaymaya çalıştıklarını söyleyen İlhami Işık şu ifadelere yer verdi;

"Şırnak`ta 27 okulda öğrenim gören öğrencilerimizi, Cizre`de 37 okulda öğrencilerimizi giydirdik AK Parti İstanbul İl Başkanlığı`nın desteğiyle Adıyaman`da 7 okulda öğrencilerimizi önümüzdeki hafta giydireceğiz. Kayseri`de 2, Gaziantep`te 3, Batman`da 9, Mardin Kızıltepe`de takriben 20 okulda öğrencilerimizi giydireceğiz."

Beylikdüzü Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakıf Müdürü Ömer Faruk Koçyiğit de Vakıf olarak 10 ay gibi geçen bir sürede yapılanların gayet başarılı olduğunu ifade etti ve "Vakıf Başkanımız ve yönetim kurulu üyelerinin hepsi canla başla çalışıyor ve Vakıftaki herkesin fedakarlık gösterdiği bir görevi var. Fayda üretmeye çalışan bu insanları kaybetmemek ve desteklemek gerekiyor. Bu doğrultuda bizleri yalnız bırakmayan ve her daim yanımızda yer alan siz değerli yerel basına ve bütün herkese teşekkür ediyorum" dedi.