"Bi Dünya Bebek" Büyükçekmece Festivali'nde Buluştu

Büyükçekmece Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali kapsamında ‘Bi dünya bebek Sergisi’ ve ‘Uluslararası El Sanatları Sergisi’ İstanbullularla buluştu. Dünyanın dört bir yanından gelen sanatçılar, hünerlerini sergiledi

BÜYÜKÇEKMECE 29.07.2018 01:47:00 0

Büyükçekmece’de bu yıl 19’uncusu düzenlenen Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali kapsamında ‘Bi dünya bebek Sergisi’ ve ‘Uluslararası El Sanatları Sergisi’ İstanbullularla buluştu. Dünyanın dört bir yanından gelen sanatçılar, hünerlerini sergiledi. 

 

64 ülke katıldı

Büyükçekmece Belediyesi tarafından 19‘uncu kez düzenlenen Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali kapılarını açtı. Festival kapsamında 64  ülkeden gelen yüzlerce konuk, kendi kültürlerini tanıttıkları yöresel kıyafetleriyle festivale renk kattı. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün “Bi dünya Bebek” ve  Uluslararası El Sanatları Sergisinin açılışını gerçekleştirdi. Açılış öncesi çalıştaya katılarak serginin hazırlanmasına katkı sağlayan zanaatkarlar ve sanatçılar Başkan Akgün tarafından ödüllendirildi.

 “Oldukça zengin ve enteresan”

Tüm İstanbul’u festivale davet eden Başkan Dr. Hasan Akgün, “19’uncu Büyükçekmece Uluslararası kültür ve Sanat Festivali başladı ve harika şeylerle karşılaştık. İlk defa görüyoruz. Bebek çalıştayının bu kadar zengin ve enterasan olacağını düşünmemiştim. 64 ülkeden bin 400 sanatçı katılıyor. 10 gün boyunca ağırlayacağız. Hem Türkiye’den hem de yurt dışından birçok ülkeden katılan sanatçılar sergilemeye başladılar ürünlerini,  yapmaya da devam ediyorlar. Zannediyorum çocuklar buradan bir hafta boyunca çıkmayacaklar” dedi.