BEYLİKDÜZÜ`NDE İKİ YENİ OKUL İÇİN İMZA ATILDI

İlçedeki eğitim kurumlarının sayısının ve var olanların kalitesinin arttırılması için çalışmalar yapan Beylikdüzü Belediyesi, İstanbul Valiliği ile masaya oturdu

BEYLİKDÜZÜ 20.06.2016 20:00:56 0
BEYLİKDÜZÜ`NDE İKİ YENİ OKUL İÇİN İMZA ATILDI

Yakuplu ve Gürpınar Mahalleleri'nde belirlenen araziler üzerine biri özel eğitim, biri ortaokul olmak üzere iki okul inşası için protokollere imzalar atıldı. Her iki okulun da inşası 2018 yılında tamamlanacak. 

Beylikdüzü Belediyesi, yapımını kendi üstlendiği iki okul için İstanbul Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzaladı.

Büyük bir heyecanla ilçedeki gençlerin geleceği için adımlar atan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yola önce eğitim, her zaman eğitim diyerek çıktık. İlçemize daha da iyi okullar kazandırmak için önemli bir adım attık. Hepimize hayırlı, uğurlu olsun.” dedi. İstanbul Valisi Vasip Şahin ile Başkan İmamoğlu arasında imzalanan protokolle okulların inşasına start verilmiş oldu.

Gürpınar Mahallesi'nde, mülkiyeti Maliye Hazinesine ait olan arazi üzerine 12 derslikli bir özel eğitim okulu binası yapılacak. Yakuplu Mahallesi'nde ise bağışlanan arazi üzerine 24 derslikli bir ortaokul binası inşa edilecek. İki okul da saha tanzimi ve çevre düzenlemesi dahil anahtar teslimi olarak 2018 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'na eğitim için devredilecek. Yapılacak okulların yoğunluğa karşılık vereceğini dile getiren İmamoğlu, Yakuplu'da yapacağımız okula bölgenin acilen ihtiyacı vardı. Gürpınar'da yapılacak özel eğitim merkezinde ise engelli çocuklarımız eğitimi birebir alacaklar. İki okulumuzun da temeli hızlıca atılacak.” diye konuştu.