Beylikdüzü Şehit Aileleri Derneği Lokaline Kavuştu

23 Mart 2017 tarihinde kurulan Beylikdüzü Şehit Aileleri Derneği (BEYŞAD) düzenlenen bir törenle lokaline kavuştu.

BEYLİKDÜZÜ 6.10.2017 21:45:00 0
Beylikdüzü Şehit Aileleri Derneği Lokaline Kavuştu

Düzenlemeleri ve tefrişatını Beylikdüzü Belediyesi'nin, koordinatörlüğünü Beylikdüzü Kaymakamlığı SYDV nin yaptığı Beylikdüzü Kültür Merkezi karşısında yer alan lokalin açılış törenine çok sayıda davetli katıldı.

   
Beylikdüzü ilçe Kaymakamı Mehmet Okur, Garnizon Komutanı Albay Bülent Tarhan, Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ak parti İlçe Başkanı Av.İsmail Damat, Beylikdüzü Müftüsü Lütfi Ay?dın, Beylikdüzü Belediye Meclisi üyeleri, Mahalle Muhtarları, Vakıf ve Dernek Başkanları ile Şehit aileleri ve Gaziler katıldı.

 

Kaymakamlık SYDV Müdürü Ömer Faruk Koçyiğit'in sunuculuğunu yaptığı program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

 

Okunan Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından bir konuşma yapan BEYŞAD Başkanı Ahmet Yerer " derneğin oluşumunda emeği olan İlçe Kaymakamımız Mehmet Okur'a ve yine Dernek lokali için yer tahsisinde bulunan Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu'na ve emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim." dedi.
 

Başkan Yerer, Beylikdüzü ilçesinde yaşayan 41 şehit ailesi ve 86 gazinin biraraya gelip kaynaşmasının dışında tüm Türkiye genelinde yaşayan şehit ve gazi yakınlarıyla kaynaşmalarını, birbirlerine destek olmalarını sağlamak amacıyla BEYŞAD ı kurduklarını söyledi.

 

 

 

İmamoğlu "Daha yakışan bir mekanın sözünü veriyorum"

Dernek Başkanı Ahmet Yerer' den sonra konuşan Beylikdüzü Belediye Başkani Ekrem İmamoğlu. "Beylikdüzü Kaymakamımız sayın Mehmet Okur'a bu işin kurumsal bir şekilde, olgun bir tavırla zemin hazırladığı için çok  teşekkür ediyorum, maneviyatı ve anlamina uygun bir kurulum olmuştur." ifadelerini kullandı. 

Her ailenin mutlaka bir şehidi ya da bir gazisinin olduğunu söyleyen Başkan imamoğlu " Aslinda her birimiz birer şehit ailesi ya da gazi ailesi yakınıyız. Kaldı ki burada bulunan ve bu Dernegi kuran şehit aileleri ve gazilerimizde bizim ailemizdir, o gözle bakmalı ve derneğin sürdürülmesi için katkıda bulunmalıyız. Bugün 6 Ekim ve İstanbul'un düşman işgalinden kurtulduğu gun, büyük bir mücadele veren milletimizin istiklal savası sonrası düşmanı def ettiği gün. "Geldikleri gibi giderler "diyen Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadasları ile tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anmayı bir borç biliyorum." dedi.

İmamoğlu konuşmasının son bölümünde "üzücü haberlerin geldiği ülkemizin terörden bir an önce kurtulmasını arzuladıklarını kuzeyinden güneyine doğusundan batısına barış ve huzur içinde mutluluk icinde yasadigi gunlerde olmak dileğiyle derneğin hayırlı olmasını diliyorum. Derneğin yerinin geçici olduğunu ve en kısa zamanda kalıcı, daha yakışır bir mekanı da en kısa zamanda derneğimize kazandırmanın taahüdününü huzurlarınızda veriyorum." dedi.

 

 

 

Azem Yükseloğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Yuşa Ensar Çetin'in okuduğu Dursun Ali Erzincanlı'ya ait "Şehit Ömer Halisdemir Otuz Kuş Şiiri " herkesi duygulandırdı. 

Beylikdüzü Kaymakamı Mehmet Okur "Bu mübarek ayda İstanbul'un düşman işgalinden kurtulus günü, muharrem ayı ve cumamız kutlu olsun. Göreve başladıktan sonra şehit ailelerine yaptığım ziyaretlerde onların çok yalnız olduklarını gördüm ve biraraya gelebilmeleri amacıyla bu derneğin kurulması için hep birlikte  seferber olduk ve bugün açılış için buradayız. Dernek Başkanına Yönetim Kurulu üyelerine ve geçici olduğunu söyleyen derneğe bu yeri tahsis eden sayın Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na teşekkür ediyoruz, en kısa zamanda daha uygun bir yerde olmayı arzuluyor ve bekliyoruz."

Bu bayrak inmeyecek ezan dinmeyecek

"Hergün şehit haberleri alıyoruz. Devletimiz sürekli saldırı altında. Türk milleti Asker bir millet bu milletin her ferdi de şehit olmaya kanının son damlasına kadar savunmaya kadar hazır ve nazır. Bu ülkede tek Türk ferdi kalsak da bu bayrağı indirtmeyeceğiz, ezanları da dindirtmeyeceğiz.  Başta büyük önder Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah' tan rahmet diliyorum, gazilerimize hem şahsım, hem milletim hem de sizler adına minnet ve  şükranlarımı sunuyorum." 
 
Kaymakam Okur'un konuşmasının ardından protokolün kurdela kesmesiyle birlikte Dernek binası hizmete girdi..