Beylikdüzü`nü Çok Nitelikli Bir Geleceğe Hazırlıyoruz

Beylikdüzü Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı'nın 1. Oturumu'nda son bir yılda yapılan hizmetleri anlatan 2016 yılı Faaliyet Raporu ve 2016 Faaliyet Filmi, tüm kamuoyu ile paylaşıldı.

BEYLİKDÜZÜ 3.04.2017 17:05:51 0
Beylikdüzü`nü Çok Nitelikli Bir Geleceğe Hazırlıyoruz

Sunumu gerçekleştiren Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu; yönetim felsefelerinin emanete, doğaya, emeğe, kente, bilime, tarihe, değere ve farklılıklara saygı olduğunu belirterek, “Beylikdüzü’nü çok nitelikli bir geleceğe hazırlıyoruz.” dedi.

 

Beylikdüzü Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı 1. Oturumu gerçekleşti. Meclisi açarak demokratik bir referandum süreci dileyen, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Miraç Kandili’ni kutlayan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, parti meclis gruplarından sözlü ya da yazılı herhangi bir önerge olmaması üzerine gündem maddelerinin görüşülmesine geçti. İlk maddede gizli oylama ile belirlenen seçimde Müslüm Akülker, Figen Karahan, Nejla Kotil Encümen üyesi oldular. Ardından 2. Gündem maddesi sonucu açık oylama ile meclis komisyonlarına üye seçimleri yapıldı. 3, 4, 5, 6, 7, 8 ve 9. Maddeler oy birliği ile kabul edilirken, 11. Madde oy çokluğu ile geçti. 10. Madde’de de 2016 Yılı Denetim Komisyon Raporu sunuldu. Komisyon Raporları’ndan ise 12,13,14, 15, 16, 17, 18, ve 19. Maddeler oy birliği ile mecliste kabul gördü.

 

Meclisin ana gündemini ise Beylikdüzü Belediyesi 2016 Yılı Faaliyet Raporu oluşturdu. Başkan İmamoğlu, yaptığı sunumda 3 yıldır hizmet kalitelerini arttırmaya çalıştıklarını, ilçeyi 2030’a taşımaya hazırlandıklarını ifade etti.

 

Türkiye’nin en çok huzura ve eşit yaşam koşullarına ihtiyacı olduğunu belirten İmamoğlu; vatandaş nezdinde şeffaf, açık, sorgulanabilir bir yönetim süreci gerçekleştirdiklerine dikkat çekti. “Etik ve ahlaki değerleri içermeyen hiçbir gelişme, gerçek bir gelişme değildir. Kamu kaynaklarının nasıl kullanılmasına dair ilkeli ve net bir tavır sergilenmek zorundadır.” diyen İmamoğlu, yaşam şartlarında en yüksek standartlara sahip olmak için hizmet ürettiklerini kaydetti. Tüm müdürlükler kapsamında son bir yıllık hizmetleri içeren 2016 Yılı Faaliyet Filmi de yapılan çalışmaları somut bir tablo ile ortaya koydu. Sözlerine son vermeden önce hizmetlerin ve yapılacak işlerin engellenmediği bir siyasi ortamda görevlerini yerine getirmeyi beklediğini ifade eden İmamoğlu, “Beylikdüzü’nü çok nitelikli bir geleceğe hazırlıyoruz.” dedi.
Meclisin 2. Oturumu 7 Nisan Cuma Saat 10.00’da gerçekleşecek.