BEYLİKDÜZÜ`NDEN FETTAH CAN`A TAM NOT

Beylikdüzü Belediyesi tarafından düzenlenen 30 Ağustos`ta başlayan ve 9 Eylül`de sona erecek olan 3. Barış ve Sevgi Buluşmaları devam ediyor.

KÜLTÜR-SANAT 4.09.2016 00:47:43 0
BEYLİKDÜZÜ`NDEN FETTAH CAN`A TAM NOT

CECELİ'DEN "VUR PATLASIN ÇAL OYNASIN" KONSERİ

Geçtiğimiz Cuma akşamı konser veren Mustafa Ceceli "Entarisi dım dım yar" "Çayırda buldum seni" ve "Tavukları pişirmişem" olmak üzere birçok hareketli eseri seslendirirken, bir gün sonra aynı sahnede bu kez Fettah Can seyircilerin karşısına Ceceli'nin aksine slow şarkılarıyla çıktı.

Türkiye'nin en önemli söz yazarı, besteci, yorumcu ve aranjör Fettah Can, peşpeşe gelen şehit haberleri üzerine çok üzülmüş, hatta konserini iptal etmeyi bile düşünmüştü.

 

SUNUCU FETTAH CAN'I ANONS ETTİ AMA...

Program sunucusu, sanatçı Fettah Can'ı anons etttiği esnada sanatçı kuliste konsere çıkıp çıkmama konusunda karar vermeye çalışıyordu. Sanatçı almış olduğu bir kararla slow eserleri seslendirmenin daha uygun olacağını kabul ederek sunucunun anonsundan sonra seyircilerin karşısına 10 dakika kadar bir gecikmeden sonra çıktı.

 

"ŞARKI SÖYLEMEDEN GİTMEK İSTEMEDİM"

Konserine başlamadan önce sahnede bir konuşma yapan Fettah Can keyfinin yerinde olmadığını, ülkemizde yaşanan olaylar karşısında olan üzüntüsünü dile getirdi.
"Sizler bu anı o kadar beklediniz ki buradan şarkı söylemeden gitmek istemedim" diyen sanatçı sahneye geç çıkmasının nedenini bu sözleriyle açıklıyordu.

 

FETTAH CAN'A SEYİRCİDEN TAM NOT

Ülkemizin çok zor günler geçirdiğini, müziğin sadece eğlenmek için değil duyguları yansıtmak için de yararlı olduğunu belirten sanatçı bu davranışıyla kendisini izleyenlerden tam not aldı.
Can'ın konserine gelen bir grup izleyici ise " Mustafa Ceceli dün hareketli eserler yerine keşke slow söyleseydi. Ceceli de bu vatanın evladı, üstelik dini bilgisi olan birisi ve bildiğimiz kadarıyla kendisi hacı. Fettah Can' ın göstermiş olduğu duyarlılığı, şahsen ondan beklerdik bizi üzdü " dedi.