Beylikdüzü`nde Zafer Bayramı Kutlandı, Barış ve Sevgi Buluşmaları Başladı

Beylikdüzü Belediyesi, bu yıl 96. yıldönümünü olan 30 Ağustos Zafer Bayramı?nı coşku içinde kutladı.

BEYLİKDÜZÜ 30.08.2018 23:13:34 0
Beylikdüzü`nde Zafer Bayramı Kutlandı, Barış ve Sevgi Buluşmaları Başladı

Beylik Pazar Alanı’nda başlayan ve Cumhuriyet Caddesi etkinlik alanında son bulan kortej; ilçe protokolü, siyasi parti temsilcileri, STK’lar ve genç yaşlı yüzlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleşti. Aynı zamanda 5. Barış ve Sevgi Buluşmalarının start aldığı gecenin konuk sanatçısı ise Pop müziğin sevilen ismi Tuğba Yurt oldu.

 

Beylikdüzü Belediyesi’nin 5.sini düzenlediği Barış ve Sevgi Buluşmaları, bu yıl 96. yıldönümünü kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı kortej yürüyüşü ile başladı. Beylik Pazar Alanı’nda başlayan korteje; Eski Milletvekili Süleyman Çelebi, KKTC Serdarlı Belediye Başkanı  Erhan Sevgin, Sinop Dikmen Belediye Başkanı Saim İstanbullu, Artvin Ardanuç Belediye Başkanı Yıldırım Demir, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ilçe protokolü, siyasi parti temsilcileri, STK’lar ve genç yaşlı yüzlerce vatandaş katıldı. Renkli görüntülere sahne olan yürüyüşte, vatandaşlar hep bir ağızdan marşlar söyledi.

 

“30 Ağustos istiklal mücadelesinin sonuç günüdür”

Off Road araçlarının ve bisiklet kulüplerinin de katıldığı kortej, Cumhuriyet Caddesi Etkinlik Alanı’nda coşkuyla karşılandı. Konuşmasında 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın önemine dikkat çeken Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “30 Ağustos Zafer Bayramı hepimiz için çok önemli bir gün. Bu ülkenin istiklal mücadelesinin sonuç günü. Ülkemizin yeni bir yönetim sistemine kavuşmasına vesile olan Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına bugün Beylikdüzü’nden minnettarız ve hepsini saygıyla anıyoruz. Dünyada bir tek Türkiye’de Ulu Önderimiz sayesinde bir savaş sonrası İstiklal mücadelesi sonrası sadece ülkemizde barış mesajı verilmiştir. Mustafa Kemal Atatürk 30 Ağustos Zafer Bayramı’ndan sonra hem ulusuna hem de dünyaya barış mesajı vermiştir. “Yurtta Barış” demiştir. Biz bugün dünyada ve yurtta barışın simgesi olan bu güzel cumhuriyetin koruyucusu ve ilelebet yaşaması için mücadele edenleri olmak zorundayız. Bu duygularla 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlamanın kıvancını yaşıyoruz.” şeklinde konuştu.

 

Beylikdüzü’nde bayramlar coşku içinde kutlanıyor

Beylikdüzü’nde bayramların coşkulu bir şekilde kutlandığını belirten Başkan Ekrem İmamoğlu, “Biz Beylikdüzü’nde bayraklarımızla,  bayramlarımızı en coşkulu anlarımızı keyifli, mutlu ve özgür bir biçimde yaşıyoruz. Bunun bu kent için çok önemli bir tarafı var. Biz bu şehirde mutluluğu ve özgürlüğü tesis edeceğiz ve İstanbul’un en keyifli ve huzurlu ilçesi olacağız demiştik. Bunu başardığımızı düşünüyorum. Ve çok daha keyifli işler başaracağız. İstanbul ve Türkiye’nin örnek işlerini yapan bir Beylikdüzü ilçesi olacağız. Bu buluşma da onlardan bir tanesi. Hepinizin bayramı kutlu olsun. Barış ve Sevgi buluşmalarını bugün itibarıyla açıyoruz. Hayırlı ve uğurlu olsun.” diye konuştu.

Tuğba Yurt performansıyla büyüledi

5. Barış ve Sevgi Buluşmaları’nın ilk gününde sahne alan Tuğba Yurt, performansıyla Beylikdüzü halkını adeta büyüledi. İstanbul’da festival kapsamında ilk konseri olduğunu belirten Yurt’un şarkılarına hep bir ağızdan eşlik eden Beylikdüzü halkı, keyifli saatler geçirdi. Konser sonunda sanatçıyı tebrik ederek çiçek ve plaket takdiminde bulunan Başkan İmamoğlu, tüm İstanbul halkını bu yıl 5.si düzenlenen Barış ve Sevgi Buluşmalarına davet etti.