Beylikdüzü`nde Madde Bağımlıları İçin Merkez

Madde bağımlılarına hizmet verecek Danışma Takip ve Rehabilite Hizmetleri Merkezi Beylikdüzü`nde hizmete açılıyor.

ARŞİV 24.08.2015 09:28:50 0
Beylikdüzü`nde Madde Bağımlıları İçin Merkez

Beylikdüzü Belediyesi'nin projesi olan Danışma, Takip ve Rehabilite Hizmetleri, bu çıkmaza son vermek isteyenler için uzman danışmanlarla ücretsiz rehberlik hizmeti verecek.

 

Beylikdüzü Belediyesi, kamu hizmetleri için arazisini satın aldığı Gürpınar SGK arazisinde çeşitli alanlarda vatandaşların yararına hizmet verilecek bir kompleksi hayata geçiriyor. Bu adımın en önemli konularından birini de hali hazırda inşaatı devam eden madde bağımlısı gençlere danışmanlık hizmeti verecek Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü'nün Danışma, Takip ve Rehabilite Hizmetleri adındaki ek hizmet binası oluşturuyor.

 

Merkezin Eylül ayında açılması planlanıyor.Uzman psikologlar, sosyal çalışmacılar, key danışmanları ve sosyal psikoloji uzmanları tarafından sadece uyuşturucu vb. kaynaklı madde bağımlılarına danışmanlık verecek kurumda tek psikolojik destek değil, madde kullanımından dolayı vücut sağlığını kaybetmiş bireylere nasıl doğru beslenileceği ile ilgili fiziki destek de verilecek. Başvurulara göre oluşturulacak randevu sistemi aracılığıyla merkeze gelen gençlerle bire bir görüşmelerin yanı sıra grup terapileri yapılacak.

 

Kurum; ailenin madde bağımlısı olan çocuğuyla iletişim kurma biçimlerini ve nasıl yaklaşılması gerektiği hususunda da yardımcı olacak.