BEYLİKDÜZÜ`NDE LARVALARA KARŞI İLAÇLAMA

Beylikdüzü Belediyesi, ilçede haşere ve sivrisineklerin üremesini engellemek amacıyla larva noktalarına yönelik ilaçlama çalışmalarına devam ediyor. Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından periyodik olarak aralıksız bir şekilde sürdürülecek ilaçlama çalışma

BEYLİKDÜZÜ 11.04.2019 15:05:41 0
BEYLİKDÜZÜ`NDE LARVALARA KARŞI İLAÇLAMA

Beylikdüzü Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, yaz aylarında sivrisinek, sinek ve haşere oluşumunun önüne geçmek için ilçe genelinde ilaçlama çalışmalarına aralıksız devam ediyor. İnsan sağlığını tehdit eden sivrisinek larvalarına karşı, Nisan ayından itibaren Beylikdüzü’nün 10 mahallesinde başlayan larva ilaçlama çalışmaları kapsamında; inşaatların asansör boşlukları, havuzlar, süs havuzları, kuyular, depolar, bidonlar, su birikintileri, otoparkların giriş mazgalları, kullanılmayan atıl lastik içleri, inşaat wc giderleri ve durgun su birikintileri gibi alanlarda etkin şekilde ilaçlama yapılıyor.

 

Tunçel "Mücadele, Periyodik ve Etkin Şekilde Sürdürülecek" 

Yaz aylarında sivrisinek, sinek ve haşere oluşumunun önüne geçilmesi açısından erken dönemde yapılan larva mücadelesinin son derece önemli olduğuna dikkat çeken Veteriner İşleri Müdürü Ertuğrul Tunçel, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ortak bir çalışma yürüterek ilçe genelinde, sivrisinek üreme noktalarında larva ilaçlama çalışması yapıyoruz. Larva döneminin bitmesinin ardından da ilaçlama çalışmalarını Eylül, Ekim aylarına kadar periyodik olarak sürdüreceğiz. Amacımız, vatandaşlarımızın sivrisinek, sinek ve haşerelerden uzak, rahat bir yaz geçirmeleri. Beylikdüzü Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü olarak vatandaşlarımızın rahatı, huzuru ve sağlığı için üzerimize düşen her türlü vazifeyi büyük bir hassasiyetle yerine getirmeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

 

“Vatandaşlarımıza da Önemli Sorumluluklar Düşüyor”

Sivrisinekle mücadelenin başarıya ulaşması için vatandaşlara da önemli sorumluluklar düştüğünü söyleyen Ertuğrul Tunçel, “Siteler, apartmanlar ve müstakil evlerin bodrum ve bahçelerindeki kuyular, ağzı açık bırakılmış su depoları gibi su ihtiva eden üstü açık her alan sivrisinekler için üreme ortamı oluşturuyor. Bu nedenle site ve apartmanların bodrumlarında çeşitli nedenlerden dolayı oluşan su birikintileri için yöneticiler, bu alanları temiz ve kuru tutacak önlemleri almalıdırlar. Müstakil evlerinin bahçelerinde su kuyusu bulunan vatandaşlarımız da bu alanları sinek girmeyecek şekilde kapalı tutmalı ve bahçelerindeki varilleri ağzı kapalı vaziyette muhafaza etmeliler.” uyarısında bulundu.