Beylikdüzü' nde İsteyen Herkes Yoga Yapacak

Beylikdüzü’nde eğitim veren yoga eğitmenleri, Beylikdüzü Belediyesi Başkan Yardımcısı Fatma Hoşgöz ve Spor İşleri Müdürü Fidan Gül ile kahvaltılı bir toplantıda bir araya geldi.

BEYLİKDÜZÜ 6.02.2018 21:06:00 0
Beylikdüzü

Beylikdüzü’nde eğitim veren yoga eğitmenleri, Beylikdüzü Belediyesi Başkan Yardımcısı Fatma Hoşgöz ve Spor İşleri Müdürü Fidan Gül ile kahvaltılı bir toplantıda bir araya geldi. Toplantıda, Beylikdüzü’nde yogayı halkla buluşturmak ve yaygınlaştırmak için yapılabilecek sosyal sorumluluk projeleri hakkında görüş alışverişinde bulunuldu, birlikte gerçekleştirilebilecek çalışmalar ele alındı. Sağlık İşleri ve Spor İşleri Müdürlüklerinin Beylikdüzü’nde yaşayan yoga eğitmenlerinin işbirliğiyle düzenleyeceği sosyal sorumluluk projeleri ile ilçede huzur evi sakinlerine, hamilelere, evde bakım hizmeti alan hastalara, dikkat eksiği yaşayan çocuklara, yakında Kavaklı Mahallesi’nde açılacak Beylikdüzü Belediyesi Engelsiz Yaşam Birimi üyelerine yoga eğitimi verilecek ve İlkbahar’ın gelmesiyle de Yaşam Vadisi’nde içerisinde isteyen herkes yoga yapacak.

 

Yoga Herkes İçin Yararlı

Toplantıda, sağlık için yoga yapmanın önemine değinen Başkan Yardımcısı Fatma Hoşgöz, “Bir beden eğitimi olan yoganın kalp sağlığından zihin sağlığına, sindirim sisteminden stresi yenmeye kadar pek çok yararı var. 7’den 77’ye herkesin severek yapabileceği yoga hem beden gelişimine hem de hastalıkların tedavisine önemli katkılar sağlıyor. Yoga, sadece belli bir yaş grubu için değil, herkes için önemli ve yararlı bir spor.” şeklinde konuştu. Vatandaşların fiziksel, zihinsel ve ruhsal olarak rahatlama ihtiyaçlarını, yoga ile tanışarak giderebileceklerine dikkat çeken Hoşgöz, “Zaman zaman aile, iş ve ev ortamında sıkıntılı zamanlar geçirebiliyoruz. Stresten arınarak kendisiyle çevresiyle ailesiyle çocuklarıyla daha sağlıklı ilişkiler kurmak isteyen herkese yoga yapmalarını öneriyorum.” diye konuştu.