Beylikdüzü`nde Evde Bakım Hizmetine Devam

Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, sağlık hizmetini vatandaşın ayağına kadar götürüyor. Doktor reçetesi doğrultusunda müdürlüğe başvuran vatandaşların evde bakım hizmetiyle işlemleri hemşireler tarafından titizlikle gerçekleştiriliyor.

BEYLİKDÜZÜ 30.01.2018 11:01:39 0
Beylikdüzü`nde Evde Bakım Hizmetine Devam

Yaşlı, yatağa bağımlı, ameliyat yarası olan veya ihtiyaç sahibi vatandaşların her zaman yanında olan Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, evde bakım hizmetiyle bir yılı dolu dolu geçirdi. Doktor reçetesi doğrultusunda, randevulu sistemle vatandaşa hizmet veren deneyimli hemşireler, ilçenin sağlık neferleri olarak hız kesmeden çalışıyor. Yardıma ihtiyacı olan kişiler için her daim çalışan Sağlık İşleri Müdürlüğü, bu sayede kişilerin sağlık durumlarını da daha kontrollü bir şekilde takip edebiliyor.

 

Evde Yapılabilecek İşlemler Emin Ellerde

   

Kan alma, serum takma, şeker ve tansiyon ölçümü, enjeksiyon ve pansuman (ameliyat, yatak yarası ve kontrol pansumanı) işlemleri, en az bir gün önceden alınması gereken randevularla yapılıyor. Ayrıca evde hastanın bakımını gerçekleştiren kişilere de hasta bakım eğitimi veriliyor. Son bir yıl içerisinde evlere sağlık götüren ekipler, 1591 serum takma işlemi, 1747 pansuman işlemi, 443 kan alma, 537 taniyon ölçümü ve 1808 hasta başı eğitimi gerçekleştirdi. Sağlık İşleri Müdürü Ali Onur Baştuğ, herkese eşit, zamanında ve kaliteli hizmet vermeyi amaçladıklarını dile getirerek, “Bu kapsamda Beylikdüzü sınırları içinde yaşayan vatandaşlarımıza yetkin ve sorumluluklarımızın getirdiği bütünleşik sağlık hizmeti sunmak hedefimiz oldu.” dedi.

   

 

Haftasonu da Hizmet Devam Ediyor

 

Haftaiçi 08.30-17.00 saatleri arasında ve 17.00’den sonra  da Cumartesi, Pazar dahil antibiyotik enjeksiyonları verilen hizmetlerden talep eden vatandaşlar yararlanabilir. Penicillie türevi antibiyotikler evde yapılmamaktadır.

 

Hizmetten faydalanmak isteyen vatandaşlar 444-09-39 numaralı çağrı merkezi üzerinden Sağlık İşleri Müdürlüğü’yle iletişime geçerek randevularını alabilirler.