Beylikdüzü`nde "Çevre Ve Geri Dönüşüm Merkezi" Yapılıyor

Beylikdüzü Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, “Çevre ve Geri Dönüşüm Merkezi”ni yakın zamanda Dereağzı Mahallesi’nde hizmete sunacak.

BEYLİKDÜZÜ 20.10.2017 08:08:00 0
Beylikdüzü`nde

 

Çevre temizliği ve halk sağlığı açısından geri dönüşüm atıklarının doğru bir noktada toplanılmasını sağlayacak projeye start veren Beylikdüzü Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, “Çevre ve Geri Dönüşüm Merkezi”ni yakın zamanda Dereağzı Mahallesi’nde hizmete sunacak.

 

Beylikdüzü Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Dereağzı Mahallesi Ordu Caddesi Kevser Sokakta 6 bin 500 m2’lik bir alanda imalatı yıl sonuna kadar tamamlanması hedeflenen “Çevre ve Geri Dönüşüm Merkezi” çalışmalarına başladı.

Merkez; 1 idari bina, 1 atık getirme merkezi, 2 malzeme deposundan oluşan toplamda 355 m2’lik prefabrik yapı ile ilçeye hizmet verecek.

 

Sağlık ve Temiz Bir Çevre

 

Çevre ve Geri Dönüşüm Merkezi’nin amacı ise vatandaşın sağlıklı ve temiz bir çevrede yaşamasını sağlamak, halkı çevre ve geri dönüşüm atıkları konusunda bilinçlendirmek, çöpe giden ve doğaya geri kazandırılabilen atık miktarını minimum seviyeye indirmek ve çevre temizliği konusunda modern teknolojiyi kullanmak olarak sıralanıyor.

 

Atıklar Doğru Biçimde Depolanacak

 

Çevre ve Geri Dönüşüm Merkezi’nde; konteynerların bakım ve onarımı için tam donanımlı kaynak atölyesi, moloz ve hafriyat atıkları ara depolama alanı, her türlü ev eşyası, öğütülmesi sağlanamayan dalbudak ve çim atıkları, ara depolama alanı, dal öğütme merkezi, ambalaj atıkları, bitkisel atık yağlar, ömrünü tamamlamış lastikler, elektronik atıklar olmak üzere bunların depolandığı atık getirme noktaları bulunacak.

 

İlçede ikamet eden vatandaşlar, müdürlüğe şahsen başvuru yaparak, moloz ve hafriyat atıkları ve bertarafı gerektiren üretim atıkları haricinde her türlü geri dönüştürülebilir malzemelerini getirebilirler.