Beylikdüzü`nde Ağaçlar Bir Bir Budanıyor

Yeşil Beylikdüzü sonbaharı en güzel şekliyle yaşadıktan sonra kışa hazırlanıyor. Doğasıyla her mevsimi ayrı güzellikte yaşayan Beylikdüzü'nde şimdi Beylikdüzü Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, kışın da gelmesiyle uykuya geçen ağaçları budamaya başlad

BEYLİKDÜZÜ 4.12.2015 19:11:06 0
Beylikdüzü`nde Ağaçlar Bir Bir Budanıyor

Dört mevsimi ayrı güzel ve ahenkli yaşayan Beylikdüzü’nde, kış aylarına hazırlık başladı. Uykuya geçme ve yaprak dökme (vejatasyon) dönemine giren ağaçların daha da verimli büyümesi için budama işlemlerine başlayan Beylikdüzü Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tüm ekipleriyle başta ilçe merkezi olmak üzere genele yayılacak biçimde budama yapmaya devam ediyor. Yazın daha yoğun yapraklı, daha koyu gölgesi olan ve Beylikdüzü’nü serinletecek ağaçlar oluşması için yapılan çalışmalar dalların oluşacak rüzgarlardan dolayı kırılarak çevreye zarar vermesinin de önüne geçmiş olacak.

 

Kış mevsiminin ağaçlara verebileceği etkileri azaltabilmek  ve verimi arttırabilmek için budamanın yanı sıra gübreleme, ilaçlama çalışmaları da devam ediyor. Kasım ve Nisan ayları arasında yoğun olarak yapılan budama işlemleri, 4 mevsim farklı çalışmalar yapılarak sürdürülecek.