Beylikdüzü`nde 4 Bin Kişilik Mantı İkramı Yapıldı

Beylikdüzü, bu yıl da Kayseri?nin eşsiz lezzeti mantıyla buluştu.

BEYLİKDÜZÜ 23.10.2017 14:26:00 0
Beylikdüzü`nde 4 Bin Kişilik Mantı İkramı Yapıldı

Beylikdüzü Belediyesi’nin İstanbul Kayseri İli ve İlçeleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’yle birlikte gerçekleştirdiği 4 bin kişilik mantının dağıtıldığı “4. Geleneksel Kayseri Mantı Festivali”, damaklarda leziz tatlar bıraktı.

 

Kayseri’nin hünerli kadınlarının el emeği olan mantılar, Beylikdüzü’nde damaklarla buluştu. Ağzının tadını bilen yüzlerce vatandaşı bu yıl da ağırlayan, Beylikdüzü Belediyesi’nin İstanbul Kayseri İli ve İlçeleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İSTKAYDER)’yle birlikte gerçekleştirdiği 4. Geleneksel Kayseri Mantı Festivali, Yakuplu Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşti.

 

Beylikdüzü Belediye 1. Başkan Vekili Ömer Şatır’ın ev sahipliğinde, Beylikdüzü Kaymakamı Mehmet Okur, Beylikdüzü İlçe Müftü Vekili Lütfü Aydın, İSTKAYDER Başkanı Fikret Şahin, muhtarlar, ilçedeki siyasi parti temsilcileri ve STK’ların katıldığı festival, duayla açıldı. Konuklar, usta ellerden çıkan leziz mantıları afiyetle yerken keyifli şarkılar dinledi. Şatır, “Mantı bahane, gayemiz sizlerle bir araya gelmek, hemşehrilerimizle dertleşmek, tanımadıklarımızla tanışmak, bir arada olup fikir alışverişinde bulunmak.” dedi. Herkese katılımları için teşekkür eden Şatır, emeği geçen konuklara da plaket takdiminde bulundu.