Beylikdüzü Kütüphaneleri Teknoloji Üssüne Dönüştü

BEYLİKDÜZÜ 8.11.2017 08:53:14 0
Beylikdüzü Kütüphaneleri Teknoloji Üssüne Dönüştü

Hacettepe Üniversitesi’nin girişimiyle başlatılan “Herkes İçin Kütüphane” (HİK) projesi kapsamında Beylikdüzü Belediyesi Kütüphaneleri'nde her türlü bilgiye ulaşmak artık daha kolay ve hızlı. 2016 yılından bu yana 134 belediye kütüphanesi arasında başarılı olarak gösterilen Beylikdüzü Belediyesi kütüphanelerinin hibe kapsamı genişletildi. Böylece bilgisayardan yazıcısına varıncaya dek teknik donanımı güçlendirilen kütüphaneler, artık tam donanımlı olarak hizmet verecek.

 

Seçkin, güncel ve geniş koleksiyonu ile Beylikdüzü’nde hizmet vermekte olan Beylikdüzü Belediyesi Kütüphaneleri, vatandaşların her türlü bilgiye kolaylıkla ulaşması, okuma alışkanlığının kazanılması ve kütüphane kültürünün gelişmesine katkı sağlayarak yaşam boyu eğitimi desteklemek amacıyla çalışmalar yürütmeye devam ediyor. 2016 yılında hayata geçen “Herkes İçin Kütüphane” (HİK) projesi kapsamında Beylikdüzü Belediyesi kütüphaneleri teknik donanımları arttırılarak hizmet vermeye başladı. Hacettepe Üniversitesi Teknokent-Teknoloji Transfer Merkezi’nin girişimiyle 2016 yılında Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Melinda ve Bill Gates Vakfı’nın ortak projesi olan “Herkes İçin Kütüphane” projesine Beylikdüzü Belediyesi Kütüphaneleri de üye oldu.

 

Beylikdüzü kütüphanelerine ekstra donanım desteği

Projede bulunan Türkiye’deki 134 belediye kütüphanesi arasında Beylikdüzü Belediyesi Kütüphaneleri başarılı belediye uygulamaları içinde gösterildi. 2017 yılı boyunca devam eden çalışmalar ve eğitimlerin ardından Beylikdüzü Belediyesi kütüphanelerine yapılan hibe kapsamı genişletildi. “Herkes İçin Kütüphane” Proje Direktörü Prof. Dr. Mehmet Emin Küçük yaptığı duyuruda; 3 kütüphanesi ile 2016 yılında projeye kabul edilen Beylikdüzü Belediyesi’nin, Ekim 2017 tarihinden itibaren projede 7 kütüphanesi ile yer alacağı ve yeni donanımların gönderilmesine karar verildiğini belirtti.  Toplamda 23 bilgisayar, 23 webcam, 23 kulaklık, 7 projeksiyon cihazı, 7 çok fonksiyonlu yazıcı, 7 dizüstü bilgisayar, 7 barkovizyon perdesi Beylikdüzü Belediyesi Kütüphane Şefliği’ne hibe edildi. Donanımların kütüphanelere teslim edilmesi ve kurulumlarının yapılmasının ardından Beylikdüzü Belediyesi, gelişen teknoloji ile uyumlu çağdaş kütüphanecilik hizmetlerinin kapsamını geliştirerek vatandaşların faydasına sunmayı hedefliyor. 

 

 

Kütüphane personellerinin ilçede gelişen teknolojiye uyumlu çağdaş kütüphanecilik hizmeti verebilmek adına eğitimlere devam ettiği proje ile bilgi teknolojileri kullanılarak doğru ve hızlı bilgiye erişim imkanı sunuluyor. Ayrıca proje kapsamında vatandaşlara da e-devlet, e-sağlık, e-kariyer, e-belediyecilik, internet kullanımı, ofis programları, özgeçmiş hazırlama, iş başvurusunda bulunma, sunum teknikleri, e-eğitim gibi konularında eğitimler veriliyor. Kadın Sağlığı Platformu konferansları, Sosyal Medya Kullanımı, Sağlık, Psikoloji, Çocuk Gelişimi konularında ise internet üzerinden canlı konferanslar verilere katılımcıların, uzmanlar ile karşılıklı diyaloğa geçebilmesi sağlanıyor.