Beylikdüzü Belediyesi`ne Ödül

2017 Kamu Teknoloji Ödülleri sahiplerini buldu, Beylikdüzü Belediyesi Afet Bilgi Yönetim Sistemi ile ödülen layık görüldü

BEYLİKDÜZÜ 15.12.2017 10:37:56 0
Beylikdüzü Belediyesi`ne Ödül

IDC Türkiye’nin düzenlediği ve kamu sektörünün önde gelen kurumlarının katıldığı Kamu Teknoloji Ödül Töreni’nde öncü projeler sahiplerini buldu.  Birçok kamu kurumunun teknoloji projelerinin yarıştığı 2017 Kamu Teknoloji Ödülleri, kamu kurumlarında yer alan CIO, üst düzey yöneticiler ve akademisyenlerden oluşan jüri tarafından değerlendirildi. “En İyi Değişim Yönetimi Projesi” dalında Beylikdüzü Belediyesi, Afet Bilgi Yönetim Sistemi (ABİS) ile ödüle layık görüldü.

 

Dijital dönüşümün hızla ilerlediği kamu sektörüne damga vuran yeni projelerin belirlendiği 2017 Kamu Teknoloji Ödül Töreni gerçekleşti. “En İyi İnovasyon Projesi,

En İyi Değişim Yönetimi Projesi, En İyi BT Yönetişimi Projesi, En İyi İş Etkinleştirme Projesi ve En İyi Maliyet Verimliliği Projesi” olmak üzere toplam 6 kategoride ödüller sahiplerini buldu.

 

Beylikdüzü Belediyesi Afet Yönetim ve Koordinasyon Birimi’nin olası İstanbul depremine önlem amacıyla kurduğu Afet Bilgi Sistemi (Abis) “En İyi Değişim Yönetimi Projesi” dalında ödül almaya hak kazandı. Ödülü, Beylikdüzü Belediyesi’ni temsilen Bilgi İşlem Müdürü Naim Demirci aldı. Bina bazlı toplanma alanlarına kadar gösterebilen mobil aplikasyonu, Türkiye’de ilk olma özelliğini de taşıyor. Akıllı cep telefonlarına ücretsiz indirebilen bu aplikasyon ile en yakınınızdakilerin nerede olduğu tespit edilebiliyor ve bulunduğunuz yeri sinyal olarak gönderebiliyor.

 

11 Aralık Pazartesi günü düzenlenen IDC Türkiye Public CIO Summit 2017 sonunda gerçekleşen ödül töreni ile aşağıdaki kategorilerde dereceye giren proje sahipleri ödüllerini teslim aldı.

 

En İyi İnovasyon Projesi

1. İstanbul Bilişim ve Akıllı Kent Teknolojileri A.Ş. – IoT Taksi Şapkası

2. T.C. Adalet Bakanlığı – Adli Veri Bankası

3. T.C. Adalet Bakanlığı – UYAP Kurum Portal Bilgi Sistemi

 

En İyi Değişim Yönetimi Projesi

1.Takas Istanbul – Kaydi ltın Transfer Projesi

2. Borsa İstanbul - Kolokasyon ve Üyeye Özel Gateway Hizmeti

3.Beylikdüzü Belediyesi – Afet Bilgi Yönetim Sistemi (ABİS)

 

En İyi BT Yönetişimi Projesi

1. Anadolu Ajansı – Bonding Projesi

2. Borsa İstanbul – Multi Boot Sistem Mimarisi

3. Bağcılar Belediyesi – e-Devlet Kapısı Hizmetleri

4. T.C. Gençlik Ve Spor Bakanlığı – Dinamik-Spor Bilgi Sistemi

En İyi İş Etkinleştirme Projesi

1. T. C. Adalet bakanlığı – Hükünlü-Hükümözlü Nakil sistemi (HÜNSİS)

2. Borsa İstanbul – Nasdaq Kod Transfer Altyapı Projesi

3. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İBB Şehir Tiyatroları projesi

4. İstanbul Büyükşehir Belediyesi – 15 temmuz Şehitler Köprüsü Sanal Gerçeklik Projesi

 

En İyi Maliyet Verimliliği projesi

1. Anadolu ajansı – Yerli disk Projesi

2. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü - Bilgi İşlem Merkezinde Serbest Soğutma Sisteminin Kullanımının Verimliliği

3. Türkiye İhracatçılar Meclisi  - BİRLİK-TE (TİM Dijital Dönüşüm Programı)

 

Yılın CIO’su

Yakup Şıvka – Anadolu Ajansı

 

IDC Hakkında

International Data Corporation (IDC), bilgi teknolojileri, telekomünikasyon ve tüketici teknolojileri pazarları için pazar istihbaratı, danışmanlık hizmetleri ve etkinlikler alanında küresel bir lider hizmet sağlayıcıdır. Dünya çapında 1.100’den fazla analistiyle birlikte IDC 110’dan fazla ülkede teknoloji ve sektör fırsatları ve trendleri hakkında küresel, bölgesel ve yerel uzmanlık sunmaktadır. IDC’nin analizleri ve incelemeleri, BT profesyonellerinin, iş yöneticilerinin ve yatırım topluluklarının kanıta dayalı teknoloji kararları alabilmelerini ve kilit iş hedeflerine ulaşabilmelerini sağlamaktadır. 1964’te kurulan IDC, dünyanın teknoloji medyası, araştırması ve etkinlileri şirketi olan IDG’nin bağlı şirketidir. IDC hakkında daha fazla bilgi için www.idc.com adresini ziyaret ediniz. IDC’yi @IDC ismiyle Twitter’da takip edebilirsiniz.

Orta Doğu, Afrika ve Türkiye’de IDC

Orta Doğu, Afrika ve Türkiye bölgesi için IDC, Riyad, Casablanca, Nairobi, Lagos, Johannesburg, Kahire ve İstanbul’da koordine ağ ofislerine sahiptir ve bölgenin merkezi Dubai’de bulunmaktadır. Bu bölgenin kapsamı, bu dinamik bölgelerdeki pazarları derinlemesine anlayabilmek için uluslararası bakış açısıyla yerel iç görüyü bir araya getirmektedir. Pazar istihbaratı hizmetlerimiz, derinlik, tutarlılık, kapsam ve doğruluk açısından rakipsizdir. IDC Orta Doğu, Afrika ve Türkiye şu anda 130’dan fazla analisti, danışmanı ve konferans yetkilisi ile bölgede faaliyet göstermektedir. IDC MEA bölgesi hakkında daha fazla bilgi için www.idc-cema.com adresini ziyaret ediniz. Ayrıca IDC MEA’yı @IDCMEA ismiyle Twitter’da takip edebilirsiniz.