Beylikdüzü Belediyesi, Aralık Ayı Meclisi Toplandı

Beylikdüzü Belediyesi, Aralık Ayı Meclisi?nin ilk oturumu Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu başkanlığında gerçekleşti. Oturumda Aralık ayı içinde gerçekleşecek önemli günlere değinen Ekrem İmamoğlu konuşmasında, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, 5

BEYLİKDÜZÜ 4.12.2018 20:43:30 0
Beylikdüzü Belediyesi, Aralık Ayı Meclisi Toplandı

Beylikdüzü Belediyesi, Aralık Ayı Meclisi’nin ilk oturumu gerçekleşti. Mecliste, Aralık ayı içinde gerçekleşecek önemli günlere değinen Ekrem İmamoğlu konuşmasında, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, 5 Aralık Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı’nın verilmesi ve Şeb-i Arus hakkında mesajlar verdi. Engelli bireylerin yaşama tutunmalarına dönük Beylikdüzü’nde çok ciddi gelişmelere imza attıklarını belirten İmamoğlu, “Beylikdüzü’nün ve İstanbul’un bu anlamda çok önemli vazifeleri var. Bu manada yöneticilerin ve çalışanların da tüm yönleriyle eğitim almış ve attıkları her adımda engelli bireylerin yaşama tutunmalarına dönük önceliklerini devreye sokacak çalışmalar yapması gerekir. Beylikdüzü’nde bu noktada çok önemli farklar yarattık ancak bu yeterli değil çok daha fazla işimiz olduğunun da farkındayız.” şeklinde konuştu.

“Kadının Yönetimde Yer Edinmesi Gereklidir”

Oturumda 5 Aralık Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı’nın verilmesi hususunda da açıklamalarda bulunan İmamoğlu, “Kadının yönetimde yer edinmesi yönetimin kalitesine, hassasiyetine ve seviyesine çok ciddi katkılar sunacağını biliyorum. Bu karar dünyada öncü bir karardır. Ancak bugüne yansıması konusunda herkesin sorumluluk sahibi olarak davranması gerekir.” dedi.

“Engelliler İçin Yapılan Çalışmaların Hiçbiri Lütuf Değil”

Mecliste söz alarak 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün kutlama günü değil, bir farkındalık günü olduğunun altını çizen Beylikdüzü Belediye Meclisi Üyesi Ahmet Bağbekleyen ise Beylikdüzü’nde engellilere yönelik yapılan hizmetler hakkında bilgiler aktardığı konuşmasında, “Engelliler için yapılan çalışmaların hiçbiri lütuf değil, uluslararası ve anayasadan kaynaklanan haklardır. Biz de göreve geldiğimiz günden bugüne kadar engelli kardeşlerimiz için; gerek eğitim, gerek erişilebilirlik, gerek istihdam, gerekse sağlık ve sosyal dayanışma çalışmaları adı altında birçok başarılı projeye imza attık.” ifadelerini kullandı.

Belediye meclis salonunda gerçekleşen oturumda ayrıca; meclis gündem maddeleri, AK Parti’nin sunduğu bir adet sözlü ve CHP’nin sunduğu bir adet yazılı önerge ele alındı. Aralık Ayı Meclis Toplantısı’nın 2. oturumunun ise 7 Aralık günü Cuma saat 10:00’da yapılması kararlaştırıldı.