Beylikdüzü 2020`ye Sporcu Yetiştirecek

Beylikdüzü'ne kazandırılan kapalı spor kompleksi inşaatı tüm hızıyla devam ediyor.

ARŞİV 28.02.2013 21:59:00 0
Beylikdüzü 2020`ye Sporcu Yetiştirecek

Kompleks, tamamlandığında içinde barındıracağı modern spor tesisleri ile 2020 Olimpiyatları’na hazırlanan İstanbul’un yeni yüzü olacak.

Beylikdüzü’nde ülke sporu için büyük adımlar atılıyor. 2020 yılında gerçekleştirilecek olimpiyat oyunlarına ev sahipliği yapmak için çalışan İstanbul’da, olimpiyatlara sporcu yetiştirebilecek kapasitede bir spor kompleksi Beylikdüzü’nde süratlice tamamlanıyor. Arsası Beylikdüzü Belediyesi tarafından  tesis edilen, Spor Toto ve İl Özel İdaresi işbirliği ile 36 bin metrekare alanda yapımı süren, Beylikdüzü Kapalı Spor Kompleksi içerisinde uluslararası müsabakaların gerçekleştirilebileceği 800 seyirci kapasiteli olimpik yüzme havuzu, 2 bin seyirci kapasitesine sahip basketbol, voleybol ve hentbol sahalarının yanı sıra tesiste iki de tenis kortu bulunuyor. Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, ilçeye kazandırılacak bu spor kompleksi ile hem Beylikdüzü’nün hem de Türkiye’nin çok önemli bir spor merkezi kazanacağını ifade etti ve aynı zamanda ilçe halkının profesyonel bir ortamda spor yapma imkanına sahip olacağını belirtti.

“Kompleks İlçemize ve Ülkemize Büyük Katkıda Bulunacak”

Projenin hızla devam ettiğini dile getiren Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, 2013 yılı sonlarında Beylikdüzü Spor Kompleksi’nin hizmete girmesini hedeflediklerini dile getirdi. Projenin sadece Beylikdüzü halkı için değil, ülke sporuna da büyük katkı sağlayacağını ifade eden Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun “Beylikdüzü Spor Kompleksimiz oldukça önemli bir proje. Kompleks bittiğinde tüm halkımız istediği spor dalını rahatlıkla yapma fırsatı bulabilecek. Hedefimiz hem halkımıza spor yapacakları yerler sunmak hem de buradan yeni sporcular yetiştirerek, onları ülke sporuna kazandırabilmek” dedi. Beylikdüzü’ne Yüzme Yarışları Getirilecek Olimpik standartta yüzme havuzuna sahip olan spor kompleksi tamamandığında özellikle önemli yüzme müsabakaları ve salon sporları Beylikdüzü’nde yapılabilecek. İlçeye önemli spor müsabakalarını getirerek insanları bu yolla spora teşvik etmeyi hedeflediklerini belirten Başkan Uzun, “Spor kompleksimiz açıldığı zaman uluslararası ve yerel müsabakaların ilçede yapılması için çalışmalarda bulunacağız. Bu spor müsabakalarını Beylikdüzü’ne getirerek, hem ilçemizin tanıtımına büyük katkıda bulunacağız hem de yeni yetişecek sporcuların bu müsabakalar sayesinde tecrübe kazanmalarını sağlayacağız. Bu spor kompleksi insanlarımızı da spora daha fazla teşvik edecektir” şeklinde konuştu.