Beylikdüzü 19 Mayıs`ı Coşkuyla Kutladı

19 Mayıs Atatürk`ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, Beylikdüzü`nde coşkuyla yaşandı.

BEYLİKDÜZÜ 20.05.2018 13:37:50 0
Beylikdüzü 19 Mayıs`ı Coşkuyla Kutladı

 

 

İstanbul'un ilçeleri arasında en büyük belediye kütüphanesi olarak belirlenen Yaşar Kemal Kütüphanesi'ni gençlerle birlikte hizmete açan Başkan İmamoğlu, akşam da Yaşam Vadisi'nde düzenlenen Gençlik İftarı'nda gençlerle buluştu. Vadi, bando eşliğinde yüzlerce insanın ellerinde bayraklarla katıldığı 19 Mayıs Fener Alayı ile doldu taştı. Bayram havası, Müzisyen Kalben konseri ile Yaşam Vadisi Sahnesi'nde devam etti.

 

Beylikdüzü Belediyesi, milli bayramlarına sahip çıkıyor. İlçenin gençleri ve tüm vatandaşları için anlamlı bir gün organize eden Belediye, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı heyecan içinde kutladı. 19 Mayıs 1919'da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a ayak basması ve 4 yıl kadar sürecek olan Kurtuluş Savaşı'nın zeminini hazırlaması bakımından ayrı bir coşku ile anılan bu mühim gün, Beylikdüzü'nde her defasında minnet duyguları ile yaşanmaya devam ediyor.

 

İstanbul'un En Büyük Belediye Kütüphanesi Gençlerle Birlikte Açıldı

Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi'nde kurulan  ve İstanbul'un en büyük belediye kütüphanesi olma özelliğini taşıyan Yaşar Kemal Kütüphanesi'ni 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda, gençlerle birlikte hizmete açan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Bugün aklıma 38 yaşındaki genç bir liderin bu ülkenin kurtuluşu için verdiği mücadeleyi getiriyor. Ne mutlu ki Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet'in ferdiyiz." dedi. Gençler için pırıl pırıl bir mekan sağladıklarını, kütüphaneye Türk Edebiyatı'nın çınarı Yaşar Kemal'in adını verdiklerini ve böylesi nitelikli ortamlarla beraber yeni Yaşar Kemallerin yetişeceğini söyleyen İmamoğlu,"Kütüphanecilik hizmetlerimiz kapsamında Beylikdüzü'nde 12 kütüphanemiz var. 14 bini aşkın üyemiz var. 110 bini aşkın da kitabımız bulunuyor. Kavaklı ve Yakuplu'ya da Kütüphane kazandıracağız. Buna bizi teşvik eden halkımızı da tebrik ediyorum. " ifadelerinde bulundu.

"İstanbul'un En Güzel Parkında İftarımızı Yaptık"

19 Mayıs'ın Ramazan ayına da denk gelmesi itibarı ile ilçenin gençleri ile Yaşam Vadisi'nde düzenlenen Gençlik İftarı'nda bir araya gelen Başkan İmamoğlu, "Ramazan ayı aydınlanma ayı. Özellikle Beylikdüzü'nün gençlerinin daha iyi hizmet alabilmesi ve eğitim görebilmesi için sizlerle beraber güzel bir yol yürüyoruz. İstanbul'un en güzel parkında iftarımızı yaptık. Çanakkale anıtımız tam burada Beylikdüzü ile buluşacak. Seneye de iftarımızı burada yapacağız. En iyi eğitim kurumlarında geleceğinizin şekillenmesini temenni ediyorum. Hepinize ömrünüz boyunca başarılar." diye konuştu. İftara ayrıca Beylikdüzü Gençlik Senfoni Orkestrası da marşlarıyla eşlik etti.

 

"Ne Mutlu Bize Ki Bu Akşamı Birlikte Kutluyoruz"

İftarın ardından yüzlerce kişi Yaşam Vadisi'nde Fener Alayı için bir araya geldi. 19 Mayıs için yürüyen kalabalığın en önünde Başkan İmamoğlu ve çocukları da vardı. Bando takımı, marşlar ve bayraklar eşliğinde Fener Alayı'nı oluşturan Beylikdüzü, vadiyi coşku içinde yürüdü. Yaşam Vadisi Sanhesi'ne ulaşan kalabalığa seslenen İmamoğlu, "Harikasınız, sizlerle bayramları kutlamak Dünya'nın en güzel şeyi. 19 Mayıs 1919'un yıldönümündeyiz. Yaşasın tam bağımsız Türk Milleti." dedi. İmamoğlu, Ramazan ayında 19 Mayıs'ı kutladıklarını belirterek. "Hiç kimse bağımsızlığımızı kısıtlayamaz. Biz adaletten, hukuktan yana olan bir toplumuz. Biz herkesi kucaklayacak bir milletiz. Ne mutlu bize ki bu akşamı birlikte kutluyoruz. Atatürk'ü, silah arkadaşlarını rahmetle anıyoruz." şeklinde konuştu.

Kalben Konseri İle Bayram Havası Devam Etti

Farklı tarzı ile dikkat çeken ve son dönemin popüler müzisyenlerinden olan Kalben, Beylikdüzü Yaşam Vadisi Sahnesi'nden binlerce kişiye harika bir konser verdi. 19 Mayıs'ta sahnede olmaktan çok mutlu olduğunu belirten Kalben, herkesin bayramını kutladı ve sevilen parçalarını ard arda söyledi.  Özellikle çıkış parçası olan "Ben Sana Her Zaman Aşıktım" isimli parçasını yağan yağmura aldırmadan hayranlarıyla birlikte seslendiren Kalben, Beylikdüzülülere keyifli bir bayram akşamı yaşattı. Sanatçıyı tebrik etmek için sahneye çıkan Başkan İmamoğlu, "Hoş geldin Kalben ilçemize. İnanılmaz sevildiğinizi görüyorum. Burada müthiş bir enerji var. Sizi keyifle dinliyorlar." dedi. Kendisini tekrardan ağırlamak istediklerini belirterek, günün anısına çiçek takdiminde bulundu.