BEYFOTODER KURSİYERLERİ DENİZ CANLILARI MÜZESİ'Nİ GEZDİ

BEYFOTODER (Beylikdüzü Fotoğraf Derneği) kursiyerleri Deniz Canlıları Müzesi`ni ziyaret etti

BEYLİKDÜZÜ 13.11.2016 16:52:00 0
BEYFOTODER KURSİYERLERİ DENİZ CANLILARI MÜZESİ

İstanbul`un tanınmış balıkçılarından Balıkçı Kenan’ın (Kenan Balcı) Beylikdüzü’nde kurmuş olduğu ve her gün ziyaretçi akınına uğrayan Deniz Canlıları Müzesi`ni bu kez BEYFOTODER kursiyerleri gezdi.

Müzeyi ziyaret eden 40 kadar dernek kursiyeri müzede yer alan yüzlerce deniz canlısının mumyalanmış halini yakından gördü. Kursiyerler fotoğraf makinalarının deklanşörüne basarak ziyaret anını ölümsüzleştirmek için birbirleriyle adeta fotoğraf çekme yarışına girdi.

" İyi ki bu müzeyi kurmuşum "

Deniz Canlıları Müzesi`nin kurucusu Balıkçı Kenan (Kenan Balcı), Yusuf Karabulut`un Başkanlığını yaptığı BEYFOTODER` in 40 kadar kursiyerine ve hocalarına müze hakkında bilgiler verdi.  

Deniz Canlıları Müzesi`ne ilginin arttığını, bu ziyaretleri sadece İstanbulluların değil Türkiye`nin birçok yerinden hatta yurtdışından gelenlerin yaptığını, bu durumdan da oldukça memnun kaldığını belirten Balıkçı Kenan Balcı, " Müzemize gösterilen ilgiden çok memnun kalıyorum. Ben tesislerimize gelip bu müzeyi ziyaret edenleri gördükçe; kendikendime "İyi ki bu müzeyi kurmuşum" diyorum. Ziyaretçilerin yaşadığı heyecan bana ve çalışma arkadaşlarıma son derece mutluluk veriyor” şeklinde konuştu.

"Ziyaretçiler Arasında Akademisyenler de var"

Balıkçı Kenan, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen ziyaretçilerin dışında, su ürünleri dalında eğitim veren hocaların ve akademisyenlerin zaman zaman müzeye ziyaretlerde bulunaraj çeşitli inceleme yaptıklarını söyledi.

"Zahmeti Çok Ama Görülen İlgiye Değer"

“Balıkları yakaladıktan sonra tuzluyoruz ve güneş görmeyen rüzgarlı bir bölgede onları kurumaya bırakıp kurutuyoruz. Ardından çok büyük havuzlarda tuzlu suyun balıkların iliklerine geçmesi için bekliyoruz. Doldurma işlemini yaptıktan sonra ise en son vernik ve cilalarla dışını kaplıyoruz ve sergilemeye hazır hale getiriyoruz. Her bir balıkla uzun uzun uğraşmak gerekiyor. Zahmetli ve zorlu bir süreç ama gördüğümüz ilgi başarılı olduğumuzun kanıtını gösteriyor, bunun için de mutluyuz."

"MÜZEYE BİN BEŞYÜZ DEN FAZLA BALIK ÇEŞİDİ KAZANDIRDIM"

Balıkçı tezgahına öğrencilerin ödevlerini yerine getirmek amacıyla farklı balık çeşitleri görerek bilgi almak istediklerini de sözlerine ekleyen Kenan Balcı, bu konuda şunları kaydetti "Bazı balıklar mevsimlik olduğundan tezgahlarda yer almıyordu. Ben de bu balıkları nasıl saklarım diye düşünüp araştırırken, deneme yanılma yöntemiyle mumyalamaya başladım. Aradan yaklaşık 30 yıl geçti ve bugün Türk karasularında görülebilecek bin 500`den fazla balık çeşidini Deniz Canlıları Müzesi` ne kazandırdım. Burada kalamardan, ahtapota, köpek balığından, kılıç balığına, palamuttan fenere, vatozdan, orkinosa kadar bin 500 balık türünü görebiliyorsunuz"

"KANSER HASTALARINA DA HİZMET EDİYOR ŞİFA DAĞITIYORUZ"

BEYFOTODER kursiyerlerine yaptığı açıklamalarda  zaman yakalanan dev köpekbalığının etini, kanser hastalarına ücretsiz olarak dağıttıklarını belirten Kenan Balcı, “Dünyada kanser riski taşımayan tek canlının köpekbalığı olduğu biliniyor. Halk arasında köpekbalığı etinin kanser hastalığına iyi geldiği söyleniyor. Bu nedenle yakaladığımız köpekbalıklarının derisini, iskeletini ve kafasını müzede sergilemek üzere işlemden geçiriyor, etini de hastalarımıza şifa olması için ücretsiz bir şekilde vatandaşlarımıza dağıtıyoruz” dedi.

"DENİZ CANLILARI MÜZESİ ÜCRETSİZ"

BEYFOTODER Başkanı Yusuf Karabulut`a, kurs hocalarına ve kursiyerlere Deniz Canlıları Müzesi`ni ziyaret ettikleri için teşekkür eden Balıkçı Kenan, herkesin müzeyi ücretsiz olarak gezebileceğini bir kez daha hatırlattı "Bu müzeyi oluşturmaktaki asıl amacım deniz canlılarını tanıtmak ve insanlarımıza denizi sevdirmek" diyerek konuşmasını tamamladı.