BESİYADDER ilk Genel Kurul Toplantısını Yaptı

15 Ocak 2019 tarihinde kurulan Beylikdüzü Erzurumlular Sosyal Yardımlaşma Derneği ( BESİYAD DER) 1.Olağan Genel Kurul toplantısını gerçekleştirdi.

BEYLİKDÜZÜ 10.02.2019 20:17:39 0
BESİYADDER ilk Genel Kurul Toplantısını Yaptı

Beylicium AVM Erol Günaydın Sahnesi'nde yapılan ve BEYGİAD Başkanı Hayrettin Peksoy'un sunumuyla başlayan kongreye STK ve muhtelif siyasi partilerde görev alan çok sayıda Erzurumlu katıldı.

 

Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz için 1 Dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından yapılan oylamada Osman Nuri Toraman, Kenan Kağanaslan ve Mir Mehmet Öztürk Divan Kurulu'na seçildi.

 

Davetlilerle tek tek ilgilenen Başkan Murat Kış, kongrede bir de konuşma yaptı.Kış konuşmasında Beylikdüzü'nde yaşayan hemşehrileriyle birçok kez biraraya geldiklerini dernekle ilgili sıkıntıların giderilmesi açısından çaba sarf ettiklerini ancak çözüme ulaşılamadığından dolayı eksikliği htikleri derneği15 Ocak 2019 tarihinde kurduklarını ifade ederek hayırlı olması temennisinde bulundu.   

Başkan Murat Kış "Bölgemizde ikamet eden Hemşehrilerimizle Beylikdüzü' ndeki Erzurumlular derneğimizin eksikliğini bir çok kez görüşerek değerlendirdik, dernekle ilgili sıkıntıların olması ve düzeltilmesi açısından yaptığımız istişareler sonucu bir sonuca varamadık. Birbirimizi üzecek durumların yaşanmaması açısından yeni bir oluşuma karar vererek derneğimizin 15/01/2019 tarihinde resmi kuruluşunu gerçekleştirdik. Yeni oluşum hepimiz için daha hayırlı olacaktır. " dedi.


Sivil toplum kuruluşlarında gönüllülük, yardım, paylaşım. birlik, beraberlik, destek, verimlilik, etkinlik, gibi kavramların en çok göze çarpanlar olduğunu söyleyen Kış,   "Burada amaç STK ların “Biz kimiz? Ne yapıyoruz? Kendimize ve çevremize nasıl katkı sağlarız, Sorularını sorması gerekir." dedi.

 

Herşeyi devletten beklememenin yerine toplumda oluşan birtakım sorunların STK ların ekip olarak çalışmaları neticesinde ortadan kaldırılmasının mümkün olduğunu söyleyen Başkan Murat Kış konuşmasına şöyle devam etti; 


"Saygının. sevginin ve İnsanların güven duygusu tahribata uğramış. Büyük küçüğü. küçük büyüğü tanımıyor olması, Toplum olarak ruhsal bir sorun yaşamaktayız. İnsanlar güzelliklere veya yaşanan olumsuzluklara, sağır, dilsiz ve ağma olup. toplumsal barışı sağlama açısından hayli uzak durmaktadır. Bir toplumu birbirine bağlayan vazgeçilmez değerler vardır. Din, ahlak, komşuluk, vicdan, merhamet ve kültür gibi değerler toplumda hassasiyetini yitirmeye başlamışsa; o toplumun düzelmesi çok zordur.

Birbirimizi Allah için sevmedikçe, Müslüman ve insan olarak saygı göstermedikçe, yardıma ihtiyacı olanların yârdımına koşup kul hakkından korkmadıkça toplumun huzursuz olması kaçınılmazdır.

Toplumun ruh sağlığı, toplumsal dayanışma, İslam dininin emrettiği şekilde, kültürümüze aile ve akrabalık bağlarımıza sımsıkı bağlanmaktan geçer.

Değerli hemşehrilerim,

İnsan umutlarıyla yaşar, Umut kimine göre zenginlik, kimine göre dostluklar kurmak, kimine göre Ahiretini kazanmaktır. Aslında olması gereken hepsidir.

Yalanın itibar gördüğü, doğrunun ise ispata muhtaç olduğu bir zamandan geçiyoruz, temiz toplum anlayışını dikkate alarak biz stk lara büyük işler düşmektedir. "

Kış "İnsan insana varlığıyla güç katmalı, destek ve dost olmalı, köstek olmamalıdır."diyerek konuşmasını sonlandırdı.

 
 
BESİYADDER aşağıdaki isimlerden oluştu ;
 
 

YÖNETİM KURULU (ASİL) :

Murat Kış, Hulusi Yılmaz, Nihat Ayık, Güler İren, Nevin Ertan, Necmettin Ele, Fatih Dumlu, Erdal Ercan Tüysüz, Güliz Sekban, Serap Pelen, Ahmet Akın.  

DENETİM KURULU (ASİL) : Hayrettin Peksoy, Vahdettin Kış, Mehmet Uzun 

YÖNETİM KURULU (YEDEK): Yavuz Aras, Tülay Gündoğdu, Harun Çiçek, Erdal Tüysüz, Selman Hançer, Yaşar Demir, Osman Peksoy, Nurettin Küçükmotor, Doğukan Pelen, Leyla Akçil, Yüksel Araz   

DENETİM KURULU (YEDEK) : Fatih Araz, Kezban Han, Fuat Kış