BAŞKAN KARA NAKKAŞ MAHALLESİ`NDEYDİ

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, `Başkanla Akşam Sohbeti` adı altında Nakkaş Mahallesi'nde halk toplantısı düzenledi.

YURTTAN 5.05.2016 10:46:17 0
BAŞKAN KARA NAKKAŞ MAHALLESİ`NDEYDİ

Çatalca Belediyesi’nin çalışmalarını, faaliyetlerini Nakkaş halkına anlatan Başkan Cem Kara, vatandaşlardan gelen istek, talep, şikayetlere de cevap verdi. Nakkaş Mahallesi’nde ilki yapılan toplantı, hazırlanan program çerçevesinde diğer mahallelerde de devam edecek.

Göreve geldiği günden bu yana birçok mahallede onlarca halk toplantısı düzenleyen Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, bu geleneğini sürdürüyor. Daha önceden Çatalca Belediyesi’nin yetki sınırları dışında bulunan köylerde de imar planları ile ilgili veyahut çeşitli gelişmelerle ilgili vatandaşlara bilgilendirme yapan Başkan Cem Kara, halka ulaşarak toplantı, bilgilendirme yapmaya devam ediyor. `Başkanla Akşam Sohbeti` adı altında yapılan toplantılarda ise Başkan Cem Kara mahalle halkını dinliyor ve belediyenin çalışmalarını halka anlatıyor.

4 Mayıs 2016 Çarşamba günü saat 20:00’da Nakkaş Mahallesi’nde düzenlenen halk toplantısına Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, CHP Çatalca İlçe Başkanı Halil Gök, Çatalca Belediye Başkan Yardımcıları Ufuk Akın, Erhan Güzel, Ayhan Tutun, Fehmi Akyüz, Cengiz Uçar, Dursun Duran Kaya, Çatalca Belediyesi Meclis Üyeleri, daire müdürleri, Çatalca Muhtarlar Derneği Başkanı Halil Aydın, Nakkaş Mahallesi Muhtarı Zafer Öztürk, Öznakkaş Spor Kulübü Başkanı Aykut Demirtaş, Nakkaş Mahallesi eski Muhtarı Mustafa Vural, İstanbul Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği Başkanı Sezai Ural ve Nakkaş halkı katıldı.

2007’DE 1078 OLAN NAKKAŞ NÜFUSU ŞİMDİ 820

Nakkaş Muhtarı Zafer Öztürk tarafından yapılan selamlama konuşmasının ardından, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara bir konuşma yaptı. Konuşmasında mahallenin tarihi ve günümüzde mahallede yaşanan gelişmelere vurgu yapan Cem Kara: “Mahsulün bereketi yağmur ile geldik. Mahsulün bu yıl bol olacağını umut ediyorum. İstiyoruz ki bolluk bereket olsun. Nakkaş Mahallemiz 561 yıllık köklü bir tarihe sahip. Maalesef 2007 yılından bu yana küçülen, toprakları satılmak zorunda kalan, nüfusu ilçe merkezine göçe başlayan bir yerleşim yeri. 2007’de 1078 olan nüfus şimdi 820’ye düştü. Gençler köydeki yaşamdan yoruldular, şehre göç başladı. Köy yerinde yaşam zor. Daha iyi eğitim fırsatları için, daha iyi sağlık imkanları için, iş imkanları için insanlar köy yerinden şehre doğru göç ediyorlar.”

“NAKKAŞ İLE ÇATALCA OLMAMASI GEREKEN BİR AYRILIK YAŞADI”

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, sözlerine şöyle devam etti. “Toprağından olan vatanından olur. 7 senedir Çakıl, Ovayenice, İzzettin, Çiftlikköy, Karacaköy ve Binkılıç, Çatalca Belediyesi’nin mahallesidir. Oralarda yaptığımız toplantılarda ‘Dayanın, topraklarınızı satmayın’ dedik. Bu bölgelerin değerleneceğini söyledik. Bu yedi senelik sürecin beş senesinde Nakkaş’ta bu sözleri söyleyemedik. Çatalca Belediyesi’ne bağlı değildi Nakkaş. Olmaması gereken bir ayrılık yaşadık. Arnavutköy’e bağlanmıştı Nakkaş Mahallesi, insanlarımız nüfus kağıtlarını bile değiştirmek istemiyordu. Ama bu ayrılığa son verildi. Nakkaş’ın Çatalca’ya bağlanmasında en büyük emeği sarf eden eski Milletvekilimiz rahmetli Ferit Mevlüt Aslanoğlu’nu da rahmetle, şükranla, minnetle anıyorum.”

MİKROFONLAR KISITLANMADAN, HER ZAMAN AÇIK

Herkesin utanmadan, sıkılmadan derdini söyleyebileceğini belirten Başkan Cem Kara, “Hayatım boyunca ne bir öğrencime, ne bir veliye ne de belediye başkanlığı görevinde bir vatandaşımıza asla yalan söylemedim. İnsanlar her yerde ve her zaman özgür olmasını diliyorum. Ben burada nasıl ki size özgürce hitap edebiliyorsam, sizler de özgürce konuşabilirsiniz. Mikrofonlarımızda herhangi bir kısıtlama söz konusu değildir ve olamaz.” dedi.

KÖY ÜRÜNLERİ SATIŞ STANDINI GELİŞTİRELİM

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, 2014 yılı Mart ayı itibariyle Nakkaş Mahallesi’ne hizmetin Çatalca Belediyesi’nden verildiğini söyleyerek, Çatalca Belediyesi’nin çalışmalarını vatandaşlara aktararak mahalle halkının köy ürünlerini geliştirmesini, hayvancılık ve tarım ile ilgili çalışmalara mahalle halkının devam etmesini istedi. Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, “Burada Nakkaş’ın sorunlarını dinlemeye gelmedik. Biz zaten sorunları biliyoruz. Sizleri dinlemeye geldik.” dedi. Başkan Cem Kara, “İstanbul’dan insanlar ilçemize akın akın geliyorlar. Hafta sonları 300.000’e yakın vatandaşımız Çatalca’ya geliyor. Televizyonlardan, radyolardan Çatalcamızın reklamını yapıyoruz. Gelen insanlarımız buradan köy ürünlerini alıyorlar. Bu bizim için bir fırsattır. Ekelim, üretelim ama seracılık da yapalım. Salatalık yetiştirelim, çilek yetiştirelim. Az hayvanı olanlar yan süt ürünleri üretmeli. Evimizde tarhana, turşu, ekmek yapıp satalım. Her yerde bu gelişmeyi görüyorum. Mahallemizin girişinde Çatalca Belediyesi olarak yapmış olduğumuz köy ürünleri satış standını geliştirelim. Orada ürünlerimizi satalım. 3. Köprü yolları ilçemizden geçecek, havalimanı yanı başımızda inşa ediliyor. Bunları fırsata çevirmeliyiz.” dedi.

Çatalca Belediyesi’nin yetki ve sorumlulukları ile birlikte çalışmalarını ve faaliyetlerini de konuşmasında belirten Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, daha sonra Nakkaş halkından gelen soru ve istekleri yanıtladı. Vatandaşların sorularına içtenlikle cevap veren Başkan Cem Kara, vatandaşlarla birlikte karşılıklı diyaloglara girerek samimi bir şekilde soruları cevapladı.