Başkan Dr. Akgün uyardı: Terörün yepyeni bir türüyle karşı karşıyayız!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Terörün yepyeni bir türü ile karşı karşıyayız, herkes buna karşı uygun tedbirlerini düşünmeli, yetkililer önlemini buna göre almalı” diye uyardı.

BÜYÜKÇEKMECE 14.03.2016 12:23:46 0
Başkan Dr. Akgün uyardı: Terörün yepyeni bir türüyle karşı karşıyayız!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Terörün yepyeni bir türü ile karşı karşıyayız, herkes buna karşı uygun tedbirlerini düşünmeli, yetkililer önlemini buna göre almalı” diye uyardı.

Dr. Hasan Akgün, acımasız, hain terörün 2013 yılında 34 yurttaşımızın hayatını kaybettiği Hatay Reyhanlı saldırısından bu yana “kitlesel ölümler için bomba patlatma” biçiminde eylem gerçekleştirdiğine dikkat çekti.

Şanlıurfa - Suruç saldırısından sonra, Ankara’da son 6 ayda üçüncü kez bu tür saldırının gerçekleştirildiğini, İstanbul Sultanahmet saldırısının da benzer olduğuna dikkat çeken Dr. Hasan Akgün, “Teröristten insan hayatına saygı duyması beklenmez. Beyni yıkanmış, uyuşmuş terörist kendine verilen görevi yapıyor ve kalabalıklarda ya bomba yüklü araç patlatıyor ya da üzerindeki bombalarla kendini patlatıyor. Biz tedbirimizi almak zorundayız. Yetkililer önlemini buna göre almak zorunda” diye konuştu.

TERÖR HEDEFİNE ULAŞAMAYACAK

Uzun süredir terörle mücadele eden bir ülke olduğumuzu hatırlatan Dr. Hasan Akgün, “Terörün dini, milliyeti, ırkı olmaz” diye vurguladı. 

Akgün, “Güney komşumuzda yaşanan savaş nedeniyle terör son yıllarda sadece bizi değil Avrupa’yı da vurmaktadır” dedi. Buna 12 Kasım 2015 tarihinde 132 kişinin öldürüldüğü Paris saldırısını örnek veren Başkan Akgün “Bizdeki katliamlarla orada yaşanan katliamlar arasında hiçbir fark yok. Terörün her türlüsüne ve her yerdeki teröre lanet olsun” ifadesini kullandı.

Terör kurbanlarına bir kez daha Allah’tan rahmet dileyen Dr. Hasan Akgün "Terör şehitlerimizin ailelerine, sevenlerine ve tüm milletimize de başsağlığı dileklerimi iletiyorum" dedi.

Başkan Dr. Akgün,  "Bu tür hain terör eylemlerini gerçekleştirenler ile terörün  arkasındaki güçler, toplumsal barış ve huzurumuzu bir kez daha hedef almıştır.  Köklü bir birlik ve beraberlik duygusuna sahip milletimizin, ulaşılmak istenen hedefin önünde kararlılıkla duracağına ve birliğimizi koruyacağına  inancım tamdır" diye konuştu.