Başkan Dr. Akgün “Öğretmenleri minnetle anıyorum"

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Başkan Akgün, Büyükçekmece’nin kardeş şehri Struga’da yaptıracağı Mustafa Kemal Atatürk Eğitim Merkezi’nin temel atma töreninin ardından Strugalı öğretmenler onuruna bir yemek verdi.

BÜYÜKÇEKMECE 25.11.2016 23:12:24 0
Başkan Dr. Akgün “Öğretmenleri minnetle anıyorum

Dr. Akgün, öğretmenlere hitaben yaptığı konuşmada “Sizler bu topraklarda başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ü yetiştirmiş öğretmenlerin mirasını devralmış öğretmenlersiniz. Dünyanın en büyük liderlerinden Atatürk’ün okula gittiği topraklarda öğretmenlik yapan tüm öğretmenlerimizi sevgiyle selamlıyor, Manastır Askeri İdadisi’nden Atatürk’ün öğretmenleri başta olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerin anısı önünde saygı, minnet ve hürmetle eğiliyorum. Ruhları şad olsun” dedi.   

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, öğretmenliğin çok kutsal ve özveri isteyen bir meslek olduğu belirterek; “Öğretmenler, yetiştirdikleri öğrencilerle geleceğin dünyasını şekillendireceklerdir” dedi.

24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle düzenlenen yemekte konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ilk kez yurt dışında Öğretmenler Günü’nü kutladıklarını belirterek; “Bizim için 24 Kasım Öğretmenler Günü oldukça önemli bir gündür. Her yıl Büyükçekmece’de tüm öğretmenimizle bu günü kutlarız. Bu yıl bu anlamlı günü sizlerle birlikte kutluyoruz. Bu topraklar dünyanın en büyük liderlerinden Mustafa Kemal Atatürk’ü eğitmiştir. Sizler büyük önder Atatürk’ü de eğiten öğretmenlerin mirasını devraldınız. Öğretmenler, geleceğin dünyasının mimarlarıdır. Dünyayı şekillendirecek olan çocukları sizler yetiştireceksiniz bu açıdan öğretmenlik çok önemli ve çok kutsal bir meslektir. Tüm öğretmenlerimizin gününü kutluyorum. ” 

Akşam yemeğine Büyükçekmece Kaymakamı Mustafa Hulusi Arat, Struga Belediye Meclis Başkanı Abdullah Kazım, Struga Belediyesi Eğitimden Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Süriya Raşiti,  İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi eski CHP Grup Başkan Vekili Kemal Akar, her iki belediyenin meclis üyeleri ve Struga’da görev yapan öğretmen ve akademisyenler katıldı.

 “Artık bir de ağabeyimiz var”

Struga Belediye Meclis Başkanı Abdullah Kazım ve Struga Belediyesi Eğitimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Süriya Raşiti, yaptıkları konuşmalarda Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’e Struga’ya yaptırmakta olduğu 13 derslikli okul ve kente yapmış olduğu hizmetler için teşekkür ederek; “Büyükçekmece sadece bizim kardeş şehrimiz değil. Birde her zaman bize destek veren bir ağabeyimiz var artık” diye konuştular.