BAŞKAN CEM KARA GAZETECİLER GÜNÜNÜ KUTLADI

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı

YURTTAN 8.01.2016 23:03:00 0
BAŞKAN CEM KARA GAZETECİLER GÜNÜNÜ KUTLADI

Başkan Cem Kara`nın web sitemize ve diğer kuruluşlara göndermiş olduğu kutlama mesaj şöyle;

 

10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

 

10 Ocak 1961 gazetecilerin çalışma koşulları iyileştiren, ileri haklar getiren 212 sayılı yasanın yürürlüğe girdiği gündür.  10 Ocak, Çalışan Gazeteciler Günü” ya da Bayramı” olarak anılıyor. 55 yıl sonra bugün, basın-yayın yaşamına baktığımızda, bu sektörde çalışanların ekonomik ve sosyal hakları kullanılamaz haldedir.

 

Basın çalışanlarımız toplumun gözüdür, kulağıdır, vicdanının sesidir. Bu önemli görevi ifade ederken yalandan uzak, toplumun değerleriyle çatışmayan, insani ilkeleri önemseyen bir gazetecilik en önemli beklentimizi oluşturmaktadır.

 

Gazetecilik, kamunun aydınlatılması açısından demokrasinin temel taşlarından biridir. Birey ve devlet arasındaki şeffaflığın sağlanmasına katkı sunan gazetecilik, yöneten ve yönetilen arasında kurduğumuz köprüye güç katmaktadır.

 

Bu vesileyle Çatalca'mızda ve Türkiye genelinde görev yapan, mesai kavramı olmadan yaz, kış, yağmur, çamur demeden. Gerektiğinde savaşta, çatışma yaşanan bölgelerde canlarını hiçe sayarak en doğru haberi bizlere ulaştırmaya çalışan; görevi başında yaşamını yitiren basın şehitlerimiz ve  ebediyete göç etmiş gazetecilerimiz başta olmak üzere siz emekçi gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor ve görevlerinizde başarılar diliyorum.

 

Cem KARA

Çatalca Belediye Başkanı