Başkan Akgün`den birlik ve beraberlik çağrısı

Büyükçekmece Belediye Başkanı İstanbul Sultanahmet Meydanı`nda yaşanan bombalı terör olayının ardından bir basın açıklaması yaptı

BÜYÜKÇEKMECE 12.01.2016 22:00:00 0
Başkan Akgün`den birlik ve beraberlik çağrısı

İstanbul Sultanahmet Meydanı`nda yaşanan bombalı terör olayının ardından bir basın açıklaması yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ülkenin içinde bulunduğu bu zor günlerin üstesinden birlik, beraberlik ve hoşgörü ile çıkabileceğini belirtti.

 

Türkiye güçlü bir ülke

 

Sultanahmet Meydanı`nda 10 kişinin ölümüne ve 15 kişinin yaralanmasına neden olan patlamanın derin üzüntüsü içinde olduğunu belirten Başkan Akgün, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: Türkiye son yıllarda yaşanan üzücü terör olayları ve bölgemizde yaşanan kanlı olaylar nedeniyle zor bir dönemden geçiyor. Son olarak Sultanahmet Meydanı`nda acı bir olay daha yaşadık. Ne yazık ki, yaşanan patlama sonucunda yine çok sayıda masum insan yaşamını yitirdi. Gerek ülkemiz sınırları içerisinde gerekse komşu ülkelerde yaşanan kanlı eylemlere her geçen bir yenisinin eklenmesi hepimizi derin üzüp, kaygılandırmaktadır. Ülke olarak bu zor günlerden çıkabilmenin yolu birlik ve beraberliğimizi korumaktan geçmektedir. Büyükçekmece Belediye Meclisi olarak 2016 yılını "Sevgi ve Hoşgörü" yılı ilan ettik. Bu sevgi ve hoşgörü ortamının ülkemizde ve bölgemizde yayılarak barış ve kardeşliğe dönüşmesini temenni ediyorum. Türkiye güçlü ve büyük bir ülkedir. Tarihinden almış olduğu güç ve deneyimle mutlaka bu zor günlerin de üstesinden gelecektir. Hem nereden gelirse gelsin terörün her türlüsünü lanetliyor ve kınıyorum. Sultanahmet Meydanı`ndaki menfur saldırıda yaşamını yitirenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Ayrıca ülkemizin birlik ve beraberliği için canını veren şehitlerimizi saygı ve rahmet ile anıyor, yaralı polis ve askerlerimize de acil şifalar diliyorum."