Başkan Akgün`den 4 bin 500 köpek için sıcak yuva

Büyükçekmece Belediyesi 4 bin 500 sahipsiz köpeği yeni yuvalarına kavuşturdu

BÜYÜKÇEKMECE 12.01.2016 09:19:00 0
Başkan Akgün`den 4 bin 500 köpek için sıcak yuva

Türkiye’nin en büyük hayvan barınaklarından bir tanesi olan Büyükçekmece Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi`ndeki köpekler kış mevsimini sıcak bir ortamda geçirebilecekleri yeni yuvalarına kavuştu.

 

4 binin üzerinde köpek barınıyor

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün talimatları üzerine 2016 yılında 4 binden fazla sahipsiz köpek yeni kulübelerine kavuştu. Kış mevsimini yeni alınan sıcak ve konforlu kulübelerinde geçiren köpekler veteriner hekimler tarafından gözetim altında tutuluyor. Ayrıca, Büyükçekmece Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar ve Rehabilitasyon Merkezi`ndeki kedi evinde yüzlerce kedi ve kanatlı hayvana da barınma imkanı sağlanıyor.

 

Büyükçekmeceli duyarlı

 

Her geçen gün bölgede artan sokak hayvanları sayısı için üzüldüğünü belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Köpeklerimiz 2016 yılına sıcak ve konforlu yuvalarıyla girdi. Köpeklerimiz artık kendilerini daha güvende hissedip, sıcak yuvalarında hayatlarını sürdürmeye devam edecekler. Biz barınakta bulunan sahipsiz hayvanlar için imkanlarımız doğrultusunda en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Ancak sokaklarda bakımını sürdürdüğümüz kedi ve köpeklere özellikle havaların çok soğuk veya sıcak olduğu günlerde insanlarımızda yardım eli uzatmalıdır. Büyükçekmece halkının bu anlamdaki duyarlılığı beni mutlu ediyor” ifadesini kullandı.