Başkan Akgün "Sağlık için halk akademisini seçin"

Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi El Sanatları ve Meslek Edindirme Kursları mezuniyet ve sertifika töreni oldukça yoğun bir katılımla gerçekleşti.

BÜYÜKÇEKMECE 22.09.2016 12:32:14 0
Başkan Akgün

Törende konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Halk Akademisi kursiyerlerinin sadece bir el sanatı veya meslek öğrenmediklerini aynı zamanda da kendilerini rehabilite ederek sağlıklı bir yaşam sürdüklerini belirterek; "Sağlığınız için halk akademisini" seçin çağrısı yaptı.

"Aynı zamanda bir rehabilitasyon merkezidir"

Eğitim için hizmet etmeye tüm gücüyle gayret ettiğini belirten Başkan Dr. Hasan Akgün şu şekilde konuştu: Yapmış olduğumuz okulları milli bir görev ve bu ülkenin geleceği için en önemli unsur olarak görüyoruz. Kumburgaz`a ve Tepecik Ulus Mahallesi`ne ilkokul yapıyoruz. Geçtiğimiz gün temellerini attık. Okulların yanı sıra Büyükçekmece Belediyesi`nin halk akademisini de güçlendireceğiz. Çünkü halk akademisi aynı zamanda bir rehabilitasyon merkezidir. Doktorlar birçok hastaya örgü, boya ve resim yapmayı öneriyor. Kişilerin tedavi olabilmesi için dikkatini başka bir yöne çekebilmesi için doktorlar bu tür faaliyetleri öneriyor. Boş kaldığınız zaman boş işlerle uğraşırsınız. Önce kendinize sonra yakınlarınıza zarar verirsiniz. Bu yüzden sağlıklı bir yaşam için halk akademisini seçin."

Belediye binaları halk akademisi olacak

Mimarsinan`da bulunan belediye hizmet binasında halk akademisinin çeşitli bölümlerinin yer alacağını belirten Başkan Dr. Hasan Akgün, Celaliye ve Kamiloba belediye binasının iki katına da halk akademisi merkezi yapılacağını belirtti. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, mezun olan kursiyerleri tek tek tebrik ederek sertifikalarını takdim etti.