BAŞKAN İMAMOĞLU`NA İLK YABANCI ZİYARET ÇİN' DEN

Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Cui Wei, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu`na tebrik ziyaretinde bulundu.

23.04.2019 01:37:00 0
BAŞKAN İMAMOĞLU`NA İLK YABANCI ZİYARET ÇİN

stanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na, yabancı temsilcilik düzeyindeki ilk tebrik ziyareti, Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Cui Wei tarafından gerçekleştirildi.

Saraçhane'deki belediye binasında bir araya gelen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Cui Wei, samimi bir sohbet gerçekleştirdi.

Cui Wei, sıcak bir atmosferde geçen görüşmede akıcı bir Türkçe ile konuştu. İBB Belediye Başkanı seçilmesinden dolayı Ekrem İmamoğlu’nu tebrik eden Wei, şöyle konuştu; “İlk Pazartesi beni kabul etmenizden dolayı memnun oldum. Çin ve Türkiye arasındaki siyasi, ticari, ekonomik ilişkiler fevkalade iyidir.  Siz göreve geldiğinizde, ben çok acele bir şekilde size gelip bazı bilgileri sizinle paylaşmak istiyordum. İstanbul çok önemli bir şehirdir. Bu önemli şehir, bundan önceki yıllarda, Çin'deki bazı önemli şehirlerle ilişkilerini kurdu ya da fevkalade şekilde iş birlikleri yapıldı. Bunların başında, İBB ile Şanghay Belediyesi arasındaki ‘kardeş şehir’ ilişkisi geliyor. Daha da önemlisi bu kardeş şehirlerin bu sene 30’ncu yıl dönümü. Bu nedenle hemen size gelip, hem konsolosluğumuz hem de Şanghay Belediyesi olarak yapılacak etkinlikler hakkında konuşmak istedim. Türkiye'nin çok önemli seçim dönemi geçtikten sonra, bu işleri yeniden hızlandırılması için size geldim.”

Başkonsolos Wei’nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Ekrem İmamoğlu da “Başkonsolosumuzla Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki etkinlikte Çince bir kitap çevirisi nedeniyle tanışmıştık. Çin Devleti’nin en büyük yatırımlarından birisi Beylikdüzü ilçe sınırlarında kalan Ambarlı Limanı’ndaki Kumport biliyorsunuz. İstanbul, Şanghay ve Guangzhou şehirleri başta olmak üzere Çin ile çok sıcak ilişkileri olan bir şehir. Sayın Başkonsolosa, nazik ziyaretinde dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştu.