Başkan Çalık "Herkese Eşit Mesafede Olacağım

Belediye Başkanlığı görevine başlamasının ardından gerçekleşen ilk meclis toplantısında konuşan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ?Parti ayrımı yapmadan herkese eşit mesafede duracağıma, dünya görüşüne bakmadan amasız hizmet üreteceğime Mecli

BEYLİKDÜZÜ 15.04.2019 13:30:23 0
Başkan Çalık

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, yeni dönemin ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi Trakya Salonu’nda vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşen toplantıda, bir önceki dönem görev alan meclis üyelerine Beylikdüzü’ne yapmış oldukları katkılar için teşekkür eden Başkan Mehmet Murat Çalık, “2019-2024 yılları arasında görev yapacak Meclisimizin Beylikdüzü ilçesi için güzel kararlara imza atmasını temenni ediyorum. Seçilen yeni meclis üyelerimize de görevlerinde başarılar diliyorum. Allah, bizi bu topraklara ve bu toprakların insanlarına mahcup etmesin. İnşallah, çok güzel bir meclis dönemi geçiririz. Hepimize hayırlı, uğurlu olsun.” diye konuştu.

 

“Makamda Oturan Bir Belediye Başkanı Olmayacağım”

 

Toplantıda yaptığı açılış konuşmasında, sorunları yerinde dinleyerek ortak çabayla çözümler bulan bir yerel yönetim olacaklarının altını çizen Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık “Makamda oturan değil vatandaşın arasında olan bir Belediye Başkanı olacağıma söz veriyorum. Oy versin vermesin, herkesin belediye başkanı olacağım. Her birimizin bu topraklara borcu var ve bu bilinçle çalışacağımıza olan inancım yüksek… Çocuklarımıza daha güzel bir gelecek bırakmak adına, tüm meclis üyesi arkadaşlarımla Beylikdüzü’nün sorunları ile dertlenecek ve çözüm üretmek için amasız gayret gösterecek bir çalışma ortamı oluşturacağımızı düşünüyorum. Söz konusu Beylikdüzü ve Beylikdüzü'nde yaşayan vatandaşlarımız ise tüm meclis üyesi arkadaşımızın siyasi parti ayrımı yapmaksızın ortak irade ile hareket edeceğine olan inancım tam. Birlikte bu kente güzel hizmetler verebilir; kentte yaşayan insanların huzurlu yaşamasını sağlayabiliriz. Bu başlangıç, umarım Beylikdüzümüze hayırları da beraberinde getirir.” şeklinde konuştu.

 

Meclis 1. ve 2. Başkan Vekilleri seçiminin yapıldığı meclis toplantısında CHP Meclis Üyesi Serdal Mumcu Meclis 1.Başkanvekili seçilirken CHP Meclis Üyesi Müslüm Akülker ise Meclis 2.Başkanvekili seçildi. CHP Meclis üyeleri Ali Mesut Çelik ve Handan Öztürk’ün Divan Katipleri asil üyesi seçildiği meclis toplantısında, CHP Meclis üyeleri Ebru Çevik ve Figen Karahan ise Divan Katipleri yedek üyesi oldu. Toplantıda encümen üyeleri olarak da Durmuş Şahin, Handan Öztürk ve Müslüm Akülker seçildi.

 

İhtisas Komisyonları Seçildi

Toplamda 23 CHP Meclis üyesi ve 14 AK Parti Meclis üyesinin bulunduğu Beylikdüzü Belediyesi Meclis Toplantısı’nda İhtisas Komisyonları’na ise şu isimler seçildi:

İmar Komisyonu:

Erkan Erdoğan, Hasan Çerman, İlyas Yılmaz, Nurullah Akan, Serkan Küçük

Plan ve Bütçe Komisyonu:

Aytekin Duriç, Ebru Çevik, Nuri Aslan, Dilaver Arvas, Sevda Elmas

Hukuk Komisyonu:

Doğan Subaşı, Ufuk Levent Timurkaynak, Zeynel Abidin Yener, Sevda Elmas, Tuncay Kaan 

Tarife Komisyonu:

Engin Aşnaz, Hasan Çerman, Mustafa Pinazoğlu, Ayşe Kubat, Tahir Abuş 

Çevre ve Sağlık Komisyonu:

Durmuş Şahin, Emine İhtiyar, Hasan Çerman, Ayşe Kubat, Neşat Ateş, 

Gençlik ve Spor Komisyonu:

Ali Mesut Çelik, Aytekin Duriç, Ebru Çevik, Nurullah Akan, Serkan Küçük

Kültür Turizm Komisyonu:

Emine İhtiyar, Handan Öztürk, Volkan Yıldız, Rukiye Doğruyol, Neşat Ateş 

Harita Komisyonu:

Engin Aşnaz, Erkan Erdoğan, Necla Kotil Saruhan, Dilaver Arvas, Rukiye Doğruyol 

Trafik ve Ulaşım Komisyonu:

Ali Mesut Çelik, İlyas Yılmaz, Mustafa Pinazoğlu, Mehmet Tuvalak, Tahir Abuş 

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu:

Durmuş Şahin, Figen Karahan, Necla Kotil Saruhan, Mehmet Tuvalak, Rukiye Doğruyol