Başkan Akgün Tekrar TBB Encümen Üyesi Seçildi

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı, TBB ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin başkanlığında Ankara?da toplandı.

28.10.2020 10:45:32 0
Başkan Akgün Tekrar TBB Encümen Üyesi Seçildi

Toplantı çerçevesinde gündem maddeleri görüşülerek oy birliğiyle karara bağlanırken Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün bir kez daha birlik encümen üyeliği görevine seçildi.

 

Başkan Akgün uyarısını yineledi

 

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Fatma Şahin Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda söz alan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, belediye gelirlerinin arttırılması ve yeni mali kaynak aktarılması gerekliliğine vurgu yaparak, belediyelerin bu şekilde devam etmeleri halinde yüzde 80'ninin çöpleri dahi toplayamayacak, personel maaşlarını ödeyemeyecek duruma gelecekleri uyarısını yineledi.

TBB’nin Ekim ayı toplantısında belediyelere ait borç faizlerinin silinerek 72 aylık taksitler halinde ödenecek şekilde yeniden yapılandırılmaları, belediyeler tarafından ödenen KDV’lerin belediye borçları ile mahsuplaştırılması, belediyelerin elektrik borçlarının da yapılandırma kapsamına alınması, semt pazarları hakkında hukuki düzenleme yapılması, bu düzenleme ile ilgili özel bir komisyon kurulması gibi konular görüşüldü.

 

Encümen seçimleri yapıldı

 

Belediyeler Gelirler Kanunu'nun yeniden düzenlenmesi hususlarında encümen üyelerinin tamamınca, partilerin Grup Başkan Vekilleri ile yoğun görüşmeler yapılması kararlaştırıldı. Toplantının sonunda ise TBB Encümen Üyesi seçimleri yapıldı. Yapılan seçimlerde yeniden Encümen Üyesi seçilen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; “Beni yeniden Encümen Üyeliğine layık gören TBB üyelerine, tüm Belediye Başkanı ve Meclis üyelerine teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.